Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírek

 Két díjat kapott a Waberer’s-Szemerey a fenntartható működéséért és a Katasztrófavédelemmel közös munkájáért

A vállalat a pályázaton való részvételével arra kívánta felhívni a figyelmet, hogy egy hazai vállalatnál hogyan lehet a társadalmi felelősségvállalás a működés minden szintjének meghatározó eleme. A rangos díjaknak köszönhetően a Waberer’s-Szemerey mostantól 2 éven át használhatja a CSR Hungary önkéntes védjegyet.
Bár a jövőben a teherszállító gépjárműveknél is elsősorban az elektromos meghajtásé lesz a főszerep, a technológiának még sokat kell fejlődnie ahhoz, hogy képes legyen a piaci igények kiszolgálására. Ennek ellenére manapság is számos lehetősége van egy közúti teherszállításban érdekelt vállalatnak arra, hogy környezeti hatásait mérsékelje. Ehhez azonban a fenntarthatósággal kapcsolatos intézkedéseket stratégiai szinten kell kezelni, és a CSR Hungary zsűrije az értékelésében ezt az aspektust emelte ki a „Környezet-Zöld kiválósag” kategória nyerteseinek kihirdetésekor a Waberer’s-Szemerey esetében is.
A fenntarthatóság mellett ugyanakkor a Waberer’s-Szemerey a CSR Hungary-n való részvételével arra is fel kívánta hívni a figyelmet, hogy a hatóságokkal való együttműködés túlmutathat az előírásoknak való megfelelőségen. A Katasztrófavédelem 2012 óta a Waberer’s-Szemerey partnere, amely közös munka többek között magába foglalja a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság különleges mentési feladatokra szakosodott Bükk Mentőcsoportját. A CSR Hungary „Közös ügyek-Közös felelősség” kategóriában ezért a projektért vehette át az elismerést a vállalat.
„Büszkék vagyunk a Katasztrófavédelemmel közös munkánkra és a Bükki Mentőcsoportra.
A szállítójárművek biztosítása, a mentési munkálatokban résztvevők és a rászorulók ellátása, valamint az egyéb dologi hozzájárulások mellett munkatársaink és vezetőségünk személyesen is részt vesznek a krízishelyzetek kezelésében, ezért úgy vélem, együttműködésünk jó példája annak, hogyan hasznosítható a lehető legjobb célokra egy nagyvállalat kapacitása és egy külső szervezet, hatóság szakmai tudása.” – mondja Barna Zsolt, a Waberer’s-Szemerey ügyvezető igazgatója.
A CSR Hungary önkéntes védjegyet mostantól 2 éven át használhatja a Waberer’s-Szemerey. A díjakról és a pályátat kiíróinak idei tapasztalatairól a www.csrhungary.eu weboldalon olvashatnak bővebben az érdeklődők.

2017.11.22 15:52:11   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet