Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírek

Itt a jövő traffipaxsza, ami elől egyetlen autós sem bújhat el

Az oroszok közlekedési csodafegyvere hosszú kilométereken át képes követni az autóst úgy, hogy az észre sem veszi.

Bármennyire is a gyorshajtók kiszűrése (vagy a biztonságosabb közlekedés megteremtése) a célja a traffipaxoknak, a rendszert finoman szólva sem nevezhetjük 100 százalékosan hatékonynak. A VÉDA fix kamerái kapcsán mi is naponta tapasztaljuk, hogy a legtöbb autós lelassít az ellenőrzőpont közelében, majd utána ismét nagyobb sebességre kapcsol. Nem csoda, hogy van, ami nem változott a magyar utakon. A "háromlábú" traffinál már másabb a helyzet, de mivel villogással nem tilos a traffipaxot előre jelezni, így néhány perc után már ott is tudni fogják az autósok, hogy "óvatosabban" kell vezetni.

A mozgó traffipax talán hatékonyabb megoldás lehet, de annak is megvannak a maga korlátai. Az oroszok viszont úgy tűnik, új szintre emelik a sebességmérés fogalmát.

Az English Russia beszámolója szerint az orosz rendőrök több olyan drónt is kaptak, amivel képesek a levegőből kiszúrni a gyorshajtókat. Az eszközt már ki is próbálták, és a jelek szerint hatékonyan működik.

A drónt elég csak kivinni az út adott szakaszára, majd helyből, távirányítással működtetni. Az eszköz így akár kilométerekkel messzebb is képes a sebességet mérni, mint ahol a rendőrök autója valójában áll.

A beszámoló szerint már volt, akit meg is büntettek emiatt, és olyan autós is, akit több percen át követett a drón.

Persze mindez komoly aggályokat is felvethet, mert a drónok segítségével bárkit képesek lehetnek megfigyelni/követni Oroszországban (is). 

hvg.hu

2018.02.28 15:35:39   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet