Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírek

A délkelet-európai startupok az IBM Cloud-ot választják az innováció serkentésére

 A régióban számos vállalkozás fordul az IBM Cloud nyújtotta technológiák – AI, blockchain, Internet of Things (IoT) – felé annak érdekében, hogy globális szinten is látható növekedést érjenek el az innovációk segítségével. Ilyen megoldásokat választott már például a Blinking névre hallgató blockchain alapú digitális azonosító szolgáltató; az elektromos kerékmeghajtás fejlesztője és gyártója, az Elaphe; valamint a kardiológiai orvosi eszközöket fejlesztő HeartBit.
„A startupok és egyéb vállalkozások értékként tekintenek az IBM felhőalapú informatikai megoldásokkal kapcsolatos nyitott hozzáállására, amely erős iparági szakértelmünkkel párosulva képes biztosítani a szükséges szolgáltatásokat, valamint azt a rugalmasságot, ami a növekedéshez és az átalakuláshoz szükséges“– mondta Michael Paier, az IBM Délkelet-európai régiós ügyvezető igazgatója. „Az egyes szervezetek azáltal, hogy az IBM Cloud-ot választják, sokkal többet képesek elérni a működési költségek puszta lefaragásánál. Az olyan izgalmas felhőalapú technológiák használatával, mint az AI, a blockchain, és az Internet of Things (IoT), a cégek olyan új üzleti modelleket tudnak kidolgozni és új szolgáltatásokat kifejleszteni, amelyek megkülönböztetik őket versenytársaiktól.“
A mai bejelentés az IBM azon programjába illeszkedik, amely segíti a startupok és globális brandek - mint amilyen a Bausch + Lomb, a Whirlpool és a Kyocera - munkafolyamatainak az IBM Cloud által biztosított rendszerekbe történő áthelyezését és már meglévő infrastruktúrájának modernizációját. Az IBM nemrégiben bejelentette, hogy világszerte immár több száz szervezet – beleértve az új-zélandi rendőrséget, a kínai Fuyao Csoportot, a japán Aflac biztosítót, a török Kredi Kayıt Bürosu hitelintézetet, valamint a brazil Nemzeti Információs Szolgálatot - az IBM Cloud Private szolgáltatását választották a meglévő IT rendszereik modernizálására, valamint új, innovatív alkalmazások gyorsabb kifejlesztésére a piac igényei szerint.
A Délkelet-európai régióban többek között a következő startupok választották az IBM Cloud-ot:
Blinking, Szerbia
A Blinking egy blockchain alapú digitális azonosítási megoldás szolgáltató, amely az IBM Cloud Hyperledger Fabric nevű szolgáltatását használva lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy saját adatai felett rendelkezzen. A felhasználók létrehozhatják saját digitális azonosítójukat a Blinking ID szolgáltatással, majd különböző technológiák segítségével (pl.: jelszavas védelem, arcfelismerés, ujjlenyomat olvasó) hitelesíthetik és védhetik azokat és dönthetnek róla, hogy milyen szolgáltatónak engednek hozzáférést. A szolgáltatás segítségével a felhasználók minden egyes saját adatukra vonatkozó igénylést ellenőrizhetnek, jóváhagyhatnak vagy éppen megtagadhatnak. Az IBM Cloud Private szolgáltatás használatával a Blinking „Know Your Customer” (KYC) szolgáltatását 5 szerbiai bankban tesztelik pilot jelleggel.
Careesma.co, Horvátország
A Careesma a Zágrábi Gazdálkodási és Menedzsment Egyetem számára fejlesztette ki a Smarty nevű virtuális asszisztens szolgáltatást, amely megkönnyíti az ügyintézést a diákok számára. A rendszer a hét minden napján, a nap 24 órájában képes azonnal válaszolni a diákok kérdéseire, tartózkodási helyüktől függetlenül. A Smarty az IBM Cloud IBM Watson Assistant nevű szolgáltatását használja, amely a gépi tanulás (machine learning) technológiát alkalmazva segít az olyan emberi nyelvet és kommunikációt megértő IT szolgáltatások fejlesztésében, amelyek képesek az emberi párbeszédet szimulálni és automatikusan értelmes, releváns válaszokat generálni gép és ember között.
HeartBit, Magyarország
A HeartBit az IBM-mel társulva fejlesztette úttörő, hordozató EKG készülékének háttérrendszerét. A rendszer fogadja a HeartBit készülék által küldött adatokat, ezt követően egy mobil alkalmazáson keresztül továbbítja az IBM Cloudba, ahol azok tárolásra, majd feldolgozásra kerülnek a legújabb AI technológiák segítségével. A Heartbit applikáció által adott információk birtokában a felhasználók optimálisan tudják megtervezni edzéseik időtartamát, hogy biztonságosan, az egészséget nem károsító fokozatossággal lendülhessenek formába. A cég magas szintű biztonsági és adatbiztonsági irányelvei miatt választotta az IBM Cloud szolgáltatásait.
Indivizo, Magyarország
Az Indivizo adatalapú munkaerő-toborzási megoldásokat kínál, annak érdekében, hogy segítse a HR döntéshozókat a legmegfelelőbb kollégák kiválasztásában. A cég az IBM Cloud Watson AI technológiáját beépítve elemzi a jelentkezők videóinterjúit. A fejlett videóanalízist használva az Indivizo képes különböző személyiségprofilokat létrehozni, amelyek fontos információkkal szolgálnak a HR döntéshozók számára a jelentkező adott pozícióra való alkalmasságára vonatkozóan.
Elaphe Propulsion Technologies, Szlovénia
Az Elaphe azért választotta az IBM Cloud Internet of Things (IoT) technológiáját, hogy az segítsen biztonságosabbá tenni a önvezető elektromos- és hibrid autók következő generációját. Az IBM Cloudnak köszönhetően az Elaphe képes a vezetési viszonyokkal és a gépjármű teljesítményével kapcsolatos adatok valós idejű kielemzésére, hogy értékes információkkal szolgáljon az elektromos kerékmaghajtási rendszert használó autók fejlesztésében és működésében.


Az IBM Cloud-ról
Évi 19 milliárd dolláros bevételével az IBM globális piacvezetőnek számít vállalati felhőszolgáltatásaival, amelyeket az üzleti elvárások és a társadalom változó szükségleteinek kielégítésére tervezett. A termelékenység fokozását és a költségcsökkentési lehetőségek kiaknázását célzó IBM Cloud a mesterséges intelligencia és az egyre növekvő adatigények által támasztott követelményeknek megfelelően tervezett szolgáltatás, amelyek képes valódi előnyt adni a megoldást alkalmazó vállalkozásoknak. Az IBM privát, nyilvános és hibrid szolgáltatási kínálata biztosítja a globális igényeket kiszolgálni képes megoldásokat, amelyek a különböző iparágakban is képesek támogatni az innovációs törekvéseket.

2018.11.07 13:56:17   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet