Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírek

Eaton bemutatja Adaptive Evacuation megoldását az épület evakuációs rendszerek biztonságának növelése érdekében.


A kereskedelmi épületek, beleértve a repülőterek, bevásárlóközpontok, vasútállomások, stadionok, irodák, iskolák, kórházak, egyetemek és ipari telephelyek kiürítése most még gyorsabb és biztonságosabb lehet, hála az Eaton Matrix CGLine+ adaptív biztonsági világítási rendszerének, amely képes módosítani a kijáratmutató piktogramon megjelenő nyíl irányát.
 


 

A saját akkumulátoros Matrix CGLine+ kijáratmutató lámpatest statikus, vagy animált módon megjelenített nyilakkal a lehetséges négy irány bármelyikére mutathat. Az animáció növeli a nyíl irányának vizuális észlelhetőségét az épületben tartózkodók körében, és segíti a hallássérültek figyelmeztetését is. A Matrix lámpatest a kijáratmutató piktogramok mellett egy piros keresztet is megjeleníthet, jelezve, ha egy adott kijárati útvonal le van zárva, blokkolva van, vagy valami miatt nem biztonságos. Ez utóbbi forgatókönyv rendkívül hasznos eszköznek bizonyulhat, amikor elkülönítés szükséges. Vészhelyzet esetén a jelzés nemcsak biztonságos helyre vezeti az embereket, de biztonságos helyen is tartja őket. Például egy iskolai terrortámadás során az ajtó fölött lévő piros kereszt megjelenése tájékoztatni fogja a gyerekeket, hogy ne hagyják el a tantermüket. 

A piktogram megváltoztatása a lámpatest bemenetén keresztül aktiválható, de vezérelhető az Eaton Adaptive Evacuation rendszerén keresztül az is, hogy hogyan válaszoljon tűzjelző, füstérzékelő, pánikgombok vagy más bemenetek előre meghatározott jelzéseire. A CGLine+ címzést alkalmazó Adaptive Evacuation rendszer akár 30 különböző, a bemenetekre adott aktiváló jelre is képes reagálni. A belső akkumulátor biztosítja a vezérlő biztonságos működését abban az esetben is, ha a vezérlő hálózati áramellátásával probléma adódna.
 


 

Az európai vészvilágítási szabványoknak megfelelő Matrix CGLine + szabványos kijáratmutatóként is működhet, tehát univerzális biztonsági megoldást jelent. A vészhelyzeti működési idő egy- és háromórás opciók közül választható.

Jean-Luc Scheer, az Eaton Life & Safety divíziójának termékmenedzsere kiemelte: A menekülési útvonalak különbözőek lehetnek a vészhelyzet jellegétől függően, ezért az épületben tartózkodók biztonságáról más módon kell gondoskodni terrorámadás esetén, mint mondjuk egy tűzeset során. A statikus jelek akaratlanul olyan helyre vezethetik az embereket, ahol veszély fenyegeti őket. Az adaptív evakuálással lehetőséget adunk a középületek üzemeltetői számára, hogy az embereket a legközelebbi kijárat helyett a legbiztonságosabb kijárat felé irányítsák. A Matrix CGLine + másik nagy előnye az, hogy az animált funkcióval a kijelzett nyíl úgy tűnik, mintha mozogna, így könnyebben felismerhető. Ennek eredményeképpen az épületben tartózkodók gyorsabban jutnak biztonságos helyre. Olyan helyzetekben, ahol minden másodperc számít, ez életet menthet. Mint a biztonsági világítások piacvezető gyártója folyamatosan keressük és fejlesztjük azokat a technológiákat, amelyek maximalizálják az épületek biztonságát. Rendkívül büszkék vagyunk arra, hogy most ezzel az innovációval bővíthetjük a portfóliónkat. "

A legújabb LED-technológiát és lítium-ion akkumulátort tartalmazó Matrix CGLine + magas hatékonyságot, hosszú távú megbízhatóságot és hosszabb karbantartási intervallumokat nyújt. A magas fényerejű fehér kontrasztszín világos környezetben is magas szintű észlelhetőséget biztosít.
 


 

Az új eszköz gyorsan és könnyen telepíthető, hála a felső és a hátsó részbe szerelt számos kábelvezetési pontnak, amelyek segítségével gyors és egyszerű a berendezés kábelezése.

A Matrix CGLine+ adaptív funkcióval egészítheti ki a meglévő biztonsági világítási rendszert, ha az épület egyes részein, ahol vészhelyzetek, vagy tumultus alakulhat ki, fokozott rugalmasságra van szükség.

A CGLine+ vezérlő automatizált lámpafelügyeletet valósít meg, amely folyamatosan ellenőrzi az összes lámpatest működési állapotát a rendszeren belül, így csökkenti a funkciók rendszeres manuális tesztelésének idő- és költségterhét. A rendszer minden meghibásodást észlel és jelent az integrált e-mail funkció segtségével, így lehetővé válik az azonnali hibaelhárítás.

 Ha többet szeretne megtudni az Eaton minőségi energiaelosztási és áramellátási megoldásairól, kérjük látogasson el a www.eaton.hu weboldalra. A legfrissebb hírekért látogasson meg minket a Twitter-en a @ETN_EMEA címen, vagy keresse fel az Eaton LinkedIn cégoldalát.


Az Eaton-ről:

Az Eaton vállalat villamosipari ágazata globális vezető szerepet tölt be és szakértői tapasztalattal rendelkezik az energiaelosztás, az áramkörök védelme, a szünetmentes energiaellátás, a vezérlés és automatizálás, a világítástechnika, a strukturális megoldások és a csatlakozástechnika, a szélsőséges és veszélyes környezetekhez nyújtott megoldásokban és a mérnöki szolgáltatásokban. Komplett termékportfóliójának köszönhetően az Eaton mindig képes megoldásokat kínálni napjaink legnehezebb villamosenergia-gazdálkodási kihívásaira.

 

Az Eaton egy energiagazdálkodással foglalkozó társaság, amelynek 2017-es árbevétele elérte a 20,4 milliárd amerikai dollárt. Energiahatékony megoldásainkkal ügyfeleink eredményesebben, biztonságosabban és fenntarthatóbb módon oldhatják meg elektromos, hidraulikus és mechanikus energetikai feladataikat. Az Eaton elkötelezte magát az életminőség és a környezet jobbá tétele mellett energiagazdálkodási technológiák és szolgáltatások segítségével. Az Eaton körülbelül 98 000 munkatársat alkalmaz, és több mint 175 országban értékesíti termékeit az ügyfeleknek. 

 

 

 

2018.12.06 13:26:47   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet