Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírek

Európa Tanács: újabb előrehaladást ért el Magyarország a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása elleni küzdelem terén

A Moneyval elemzése szerint Magyarország javított teljesítményén az úgynevezett pénzügyi akciócsoport (FATF) egyik fontos ajánlása terén, amely a pénzmosásról és terrorizmus finanszírozásról szóló adatok és statisztikák gyűjtését és feldolgozását célozza. A szervezet legutóbbi, tavaly februárban kiadott jelentése szerint Magyarország ebben az ajánlási pontban csak "részben bizonyult megfelelőnek", a mostani jelentés azonban már "nagyrészt megfelelőnek" ítélte a magyar erőfeszítéseket.
A Moneyval ezzel együtt úgy döntött, hogy Magyarország továbbra is az úgynevezett fokozott nyomonkövetési eljárás alatt marad, amellyel a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása ellen tett magyar intézkedések hatékonyságát és az ajánlásoknak való megfelelését ellenőrzik.
Magyarország a 40 FATF-ajánlás közül 6-nak továbbra is "megfelel", további 28 ajánlásnak "nagyrészt megfelel", illetve másik 6 ajánlásnak csak "részben felel meg".
Az Európa Tanács Pénzmosás és Terrorizmus-finanszírozás Elleni Szakértői Bizottsága a tanácshoz tartozó tagországok ezen a területen működtetett szabályrendszerét, jogalkotását, gyakorlatát, intézkedéseit vizsgálja, értékeli, valamint elősegíti ezen intézkedések fejlesztését, harmonizálását. Maga az Európa Tanács a jogállamiság intézményét, illetve az alapvető szabadság- és emberi jogokat hivatott védeni. Jelenleg 47 tagja van, Magyarország 1990-ben csatlakozott hozzá.

MTI 

2020.01.24 16:58:28   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet