Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Az iPhone X növeli a totális tömeges megfigyelés rendszerét

Hubert Csaba szerint a nemrég bejelentett 3D-s arcfelismeréssel az előlapon elhelyezett kamera folyamatosan működik, így még könnyebb megfigyelni a használót.

Az Apple új arcfelismerő funkciója, az Face ID új dimenziót nyit a kényelem és biztonság területén – mondta Hubert Csaba, hozzátéve, hogy minden olyan újítás, ami hozzájárul az ujjlenyomat, arcfelismerés vagy hangazonosítás elfogadottabbá tételéhez, az növeli a totális tömeges megfigyelés rendszerét. Az információbiztonsági szakember kiemelte, hogy az Apple az ujjlenyomatokat egy védett, biztonságos chipen tárolja, de nem zárható ki az, hogy az adatok kiszivároghatnak.
„Az arcfelismerő funkció révén más, még személyesebb, még pontosabb képet kaphat az Apple a felhasználói tevékenységről.
A szolgáltatás működéséhez folyamatosan be van kapcsolva az előlapi kamera. Hivatalosan ez csak akkor lép működésbe, ha arcot kell felismernie, de ahhoz, hogy érzékelje, folyamatosan működésben kell lennie.”
Ezzel, a hatóság, a GPS-hez hasonlóan, könnyen és észrevétlenül feltérképezheti a gyanúsított környezetét, információkat – mondta az információbiztonsági szakember. Hubert Csaba hozzátette, az összegyűjtött adatokat, felhasználói szokásokat tartalmazó információkat inkább cégeknek adhatják el, nemzetbiztonsági célból pedig a hatóság kifejezett megkeresésére adják ki az adatokat.

2017.09.19 18:45:00   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet