Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Drónokkal csempészték az iPhone-okat a határon át

A kínai vámügyi hivatal leleplezett egy szervezett csempész brigádot, akik az elmúlt hónapokban közel 80 millió dollár értékben vittek át illegálisan árukat Hongkongból a határon keresztül a kínai Sencsenbe. Az átszállított termékek többsége új vagy felújított iPhone volt.

A csempészek az éjszaka leple alatt tevékenykedtek. A beszámolók szerint összesen 26 munkatársat használtak arra, hogy egyelőre meg nem nevezett típusú drónokkal körülbelül 200 méternyi távolságot repüljenek. Ezt követően a túlsó oldalon az iPhone-okat kisebb csomagokba tették el, és úgy reptették tovább.

Sencsen határőrei mindenesetre ráeszméltek, hogy sokkal jobban oda kell figyelniük a jelenségre, mint azt korábban gondolták volna. Ennek érdekében pedig valószínűleg be is kell vetniük a saját drónjaikat, amikkel egyébként rendelkeznek, szóval ezzel valószínűleg nem lesz probléma.

Mindenesetre a kínai kormány már tavaly meghozott egy törvényt, ami megköveteli, hogy egy bizonyos súly felett a civil lakosság regisztrálja a drónjait, és engedélyt szerezzen be a repüléshez, csak úgy, mint nagyjából mindenhol máshol nyugaton. 

http://www.origo.hu/techbazis/20180330-dronokkal-csempeszik-az-iphone-okat-a-kinai-es-hongkongi-hataron-at.html

2018.04.01 14:41:26   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet