Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Ez az okosbőrönd kutyaként követi tulaját

A Puppy 1 egy 50 centiméter magas, 23 kilogramm kapacitású távvezérelt bőrönd. A szerkezet szenzorok segítségével őrzi meg egyensúlyát, így két keréken is képes, akár 16 kilométer per órás sebességgel követni tulajdonosát. Ráadásul

a kivehető lítium-ion akkumulátor egyetlen töltése 48 kilométerre is elég lehet.
A kemény műanyagfalú bőrönd pedig alig pár kilót nyom üres állapotban.

Wu a Londoni Művészeti Egyetemen szerzett mesterdiplomát, és már 2016-ban elkezdett dolgozni a Puppy 1-en. Az eddig piacra dobott okosbőröndökkel ellentétben nem négy vagy hat kerékkel rendelkezik a Puppy 1, hanem csupán kettővel, míg a kiegyensúlyozó technológiát a Segway tervezte.

 

A bőrönd távirányítóval és okostelefonnal egyaránt vezérelhető, 18 méteres távolságon belül. Az akkumulátor eltávolításnak köszönhetően az amerikai szövetségi légi irányítás is jóváhagyta a használatát. Ráadásul ujjlenyomat leolvasóval van ellátva, valamint külső világítással a jobb láthatóság érdekében.

A Puppy 1-nek rugalmas képernyője van, amin keresztül figyelemmel lehet kísérni a töltöttségi állapotot, valamint lopás esetén még a járókelőket is értesíti.

Az Mi Ecosystem idén novemberre tervezi a termék piacra dobását, várhatóan az Egyesült Államokban, ahol 500 dollárba (125 ezer forint) fog kerülni. Wu jelenleg egy nagyobb kapacitású bőröndön, valamint egy napelemes hátizsákon dolgozik jelenleg. 

http://www.origo.hu/gazdasag/20180411-puppy-1-nevu-okosborond.html

2018.04.13 08:47:22   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet