Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Fegyvereket detektáló mobiltokot fejlesztettek

Világszerte egyre nagyobb az igény a rejtett fegyvereket feltűnésmentesen leleplezni képes technológiákra, a Los Angeles városában székelő Royal Holdings nevű startup pedig azt állítja, hogy részben megoldotta a problémát. A cég SWORD nevű mobiltokja jelenleg az Apple iPhone 8 Plus és Google Pixel 2 XL mobilokra helyezhető fel, és a cég szerint akár 20 méterről is képes leleplezni a rejtett késeket, lőfegyvereket és robbanóeszközöket.

A vállalat szerint a tokban összesen 18 darab antenna található, jelvisszaverődés segítségével ismeri fel a potenciálisan gyanús eszközöket. Természetesen egy mobilalkalmazás is kell a működéséhez, amely elsőként rögzíti a vizsgált személyről visszaverődött hullámokat, majd összeveti azokat a SWORD online adatbázisában gyűjtött mintákkal.

Egyelőre nem tudni, hogy ténylegesen mennyire működőképes a mobiltok, a cég elsőként most augusztusban kívánja majd élőben demonstrálni.


Abszolút zsákbamacska jellege ellenére óriási a termék iránti érdeklődés, előrendelésben már 8 ezer darabnál is többet értékesített belőle a startup, elsősorban privát biztonsági cégeknek, nagy iskolakörzeteknek és kaszinóknak. Emellett a Royal Holdings szerint az USA Belbiztonsági Minisztériuma is kíváncsi a kütyüre.


Amennyiben az eszköz tényleg működik, és piacra kerül jövő tavasszal, akkor darabja 1250 dollárba kerül majd. Emellett havi előfizetési díj is kapcsolódik a hardverhez, a mobilalkalmazásának havi 30 dollár lesz a költsége, cserébe persze a felhasználók mindig hozzáférnek majd a legfrissebb detekciós adatbázishoz. 

http://www.origo.hu/techbazis/20180606-royal-holdings-sword-fegyverdetektalo-mobiltok.html

2018.06.07 16:58:36   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet