Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Virtuális kulccsal nyitható okos zár, nem csak Airbnb-zőknek

A HOGE Kft. által forgalmazott, bluetooth technológiára épülő Libra zárak nyitásához nincs szükség másra, mint egy okostelefonra.
A biztonságtechnikai termékeket forgalmazó HOGE Kft. által mostantól hazánkban is elérhető ISEO Libra okos zárakkal lehetőségünk van arra, hogy a világ bármely pontjáról, bármikor beengedjünk, vagy épp kizárjunk valakit lakásunkból. A Libra okos zár működtetéséhez mindössze egy ingyenesen letölthető applikációra van szükség, ezen keresztül küldhetjük el, a másik fél pedig fogadhatja az ajtónyitáshoz szükséges virtuális kulcsot. Legyen szó egy váratlanul érkező rokonról, akinek nem tudtunk kulcsot adni vagy a takarítónőről, esetleg egy szerelőről. „Azt is mi mondjuk meg, hogy a virtuális kulcs mettől meddig nyissa a zárat, így biztosak lehetünk benne, hogy például a takarítónő csak az általunk megadott időben tartózkodhat otthonunkban” – jegyezte meg Ónody Csaba, a HOGE Kft. ügyvezetője.
Az okos zár minden be- és kilépést naplóz, köztük a sikertelen nyitási kísérleteket is, így az applikáción keresztül könnyedén értesülhetünk róla, ha valaki engedély nélkül próbálkozik bejutni otthonunkba. A Libra okos zárak nemcsak online verzióban érhetők el, hanem offline is használhatók, így lehetőség van arra is, hogy valaki akár a bankkártyáját, okosóráját tanítsa meg arra, hogy nyitni tudja a zárat, ez viszont távolról nem, csak a zárhoz érintve oldható meg.
Apartman- és lakáskiadás kulcsátadás nélkül
Egyre több ingatlantulajdonos adja a fejét rövid távú lakáskiadásra, leggyakrabban az Airbnb rendszerén keresztül, mivel a hosszú távú bérlőkhöz képest rövidebb idő alatt magasabb haszon érhető el így. Ez viszont jóval több időt és energiát követel meg, igazodni kell a vendégek, akár késő esti vagy kora reggeli érkezéséhez, távozásához a kulcsátadás miatt. A HOGE Kft. által forgalmazott ISEO okos zár viszont végleg megoldja ezt a problémát. Elég e-mailben elküldeni a virtuális kulcs aktiváló kódját, amit a vendég okostelefonja fogad, majd bluetooth-os kapcsolaton keresztül nyithatja is a zárat, és bejuthat a lakásba. „A vendég kizárólag a lefoglalt időben tud bejutni a lakásba. Ezzel kiküszöbölhető a lakáskiadásoknál lévő egyik legnagyobb veszélyforrás, hogy egy kulcsmásolást követően később váratlan vendégek is bejuthatnak hozzánk” – emelte ki Ónody Csaba.
De nemcsak a főként fővárosi turizmusra építő Airbnb-zők problémáját oldja meg az ISEO Libra okos zár, hanem a hostelekét, a Balaton-parti apartmanok és vendégházak, illetve a vidéki elvonulás helyszínéül szolgáló kisházak tulajdonosaiét is. „Nincs szükség például arra, hogy a több tíz szobával vagy apartmannal rendelkező tulajdonos minden vendége érkezéséhez és távozásához egyenként igazodjon, elég, ha e-mailben elküldi nekik a virtuális kulcsot. Ráadásul egy zár esetében akár több ’kulcs’ is kiadható egyazon időben, így a nagyobb létszámú nyaraló társaságoknak is sokkal kényelmesebb, hogy nem kell egymáshoz igazodniuk, nem úgy, mint egy fizikai kulcs esetében, és az is kizárható, hogy valaki időközben elhagyja a kulcsot. Ha mégis épp a nyaralás alatt veszíti el a vendég a nyitással felvértezett mobiltelefonját, akkor a tulaj bármikor, bárhonnan egy gombnyomással letilthatja a hozzáférését, így azzal már senki nem juthat be az apartmanba” – tette hozzá a HOGE Kft. szakembere.
 

2018.06.12 13:32:54   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet