Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Rémisztően jó hamis arcokat gyárt az AI

így hamarosan hamis fotókkal tele lehet pakolni az internetet, amelyek miatt senki sem fog perrel fenyegetőzni a magánszférája megsértése miatt. A technológia fejlődése ennél sokkal súlyosabb problémákat okoz majd:
Ki hisz majd a képi bizonyítékoknak, ha azokat egy számítógép is elő tudja állítani?
Az Nvidia GAN nevű rendszere kifinomult módszerekkel dolgozik, és nem az arcvonások elemeit másolja át egyik képről a másikra, hanem a fényképek stílusának kombinálásával hozza létre a generált képet.

Először megvizsgálja a durva formákat, például a fejtartást, az arc formáját és a haj stílusát. A következő lépésben az arc jellemvonásait méri fel, például a szemek és az ajkak méretét, az orr formáját. Ezt követik a legfinomabb részletek, a bőr és a haj színárnyalatában látható apró eltérések.
Az AI képes eltávolítani a képről a zavaró tényezőket és zajokat, még a frizurákat is felismeri, és meg tudja különböztetni a haj természetes jellegétől, hogy csak a szükséges jellemvonások, és azok is csak a beállított mértékben kerüljenek át a mesterséges arcra.
Az Nvidia rendszerével persze nemcsak mesterséges arcképeket lehet létrehozni, hanem a valódi fotókon is módosítani lehet az illető korát, haját vagy bőrszínét. Ennek hála nyilvánvalóan sokkal egyszerűbb lesz bárkinek az arcképét ráültetni egy idegen ember testére, amivel fényképes bizonyítékot lehet hamisítani kellemetlen szituációkról.
Itt elérhető arcképgenerátorhoz kapcsolódó tanulmány.  

https://index.hu/techtud/2018/12/18/remisztoen_jo_hamis_arcokat_gyart_az_ai/

2018.12.18 14:59:39   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet