Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium közleménye

 
 
  


    A több hete tartó tárgyalások eredményeképpen a mai napon az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium és a rendőrségi dolgozók többségét képviselő szakszervezetek megállapodást írtak alá. A megállapodásban a Kormány - többek között - vállalta, hogy a még soron következő parlamenti ülésszakon benyújtja azt a törvénymódosítást, melynek alapján nem szűnik meg automatikusan a szolgálati jogviszonya a kisebb súlyú cselekmények miatt elmarasztalt hivatásos állományú dolgozóknak.

Megállapodás született a 2010. évben választható természetbeni juttatások éves keretösszegének emeléséről (cafeteria juttatások) is, amit a felek 251.225.-Ft/fő/évben rögzítettek. A magasabb összegű természetbeni juttatásokból a teljes rendészeti állomány, így a büntetés-végrehajtás dolgozói is részesülnek.

A Minisztérium nagyra értékeli, hogy a szakszervezetek a munkavállalók érdekeinek következetes képviselete mellett ésszerű kompromisszumra is törekedtek.

Az a tény pedig, hogy a megállapodásban rögzített többletjuttatások valamennyi munkavállalót megilletik, egyúttal azt is jelzik, hogy eredményes érdekképviseleti munka elsősorban a tárgyalóasztal mellett végezhető.

    Kiadó: Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium

os

2010.02.09 08:24:24   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet