Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Ijesztően könnyű feltörni egy babafigyelőt

Ha valaha is megfordult a fejedben, hogy a baby-monitor rendszeredet valaki más is kihasználhatja, akkor van egy rossz hírünk.

A Rapid 7 egy biztonsági rendszerek tesztelésére szakosodott cég, akik nem is olyan régen vettek górcső alá 9 világszerte népszerű baba figyelő rendszert. A cél az volt, hogy leteszteljék ezek védelmét, és eloszlassák a felhasználók kétségeit, de sajnos ez nem annyira jött be. A Rapid eredménye szerint 8 rendszer egyest kapott a biztonságra, és egyedül egy kapott kettes alát.

Olyan biztonsági hibák kerültek elő, mint az alapból betáplált jelszavak felhasználása, titkosítási megoldások használatának hiánya, vagy hogy hozzáférhettek az eszközről internetes portálokhoz a figyelők szériaszámával. Ezeket a problémákat a Rapid 7 természetesen jelentette a gyártóknak, akik remélhetőleg komolyan is veszik a figyelmeztetéseket.

A biztonsági cég javaslata szerint a legjobb rádió frekvencián keresztül kommunikáló eszközöket használni, melyek nem csatlakoznak az internethez, így maximum úgy törhetik fel őket, ha valaki a ház előtt járkálva szórakozik a frekvenciákkal. Azért nem árt erre is figyelni.

 

forrás: startplaysmile.hu

 

 

2015.09.09 09:11:47   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet