Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Drónvédelmi rendszert mutatott be egy olasz cég

A Selex ES nevű olasz biztonsági cég egy drónok ellen bevethető légvédelmi rendszert mutatott be a londoni Defence and Security Equipment International nevű rendezvényen. A Falcon Shield, vagyis sólyompajzs elnevezésből azt gondolhatnánk, hogy a nemkívánatos drónokat robotmadarakkal vadásztatja le a cég, de ennyire nem akciófilmes a helyzet.

A védelemre szoruló terület különböző pontjain elhelyezett szenzorokból és egy irányító szoftverből áll, és a cég szerint képes a drónokat az észlelés után hatástalanítani, vagy akár átvenni felettük az irányítást. Az érzékelők radarokkal, illetve optikai és infrakamerákkal kutatják az eget a drón után, és ha megvan, a rendszer irányítója dönthet úgy, hogy elektronikus jelekkel összezavarja, valamilyen nem részletezett módon kiiktatja, vagy átveszi a hatalmat, és másik irányba küldi vagy landol vele.

A rendszer működésének a részleteiről még keveset tudni, de ezen a videón megnézhetik, hogy nézne ki, ha egy drón fel akarna robbantani egy stadiont, de a szemfüles Falcon Shield bizony csírájában fojtaná el az akciót.
 

 

 

forrás: index.hu

 

 

2015.09.18 11:47:15   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet