Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Így ellenőrizhetjük, feltörték-e az e-mail fiókunkat

A Google Gmail-szolgáltatása egyre komolyabb biztonsági és kényelmi kiegészítőkkel bővül.

A Gmail az egyik legnépszerűbb levelezőszolgáltatásnak számít a világon, ennek megfelelően a fejlesztők próbálnak haladni a korral. Egy nemrég bevezetett kiegészítő révén megtudhatjuk például, hogy az elmúlt 28 napban hány különböző helyen aktiválták a belépőkódunkat (tehát léptek be a fiókunkba), milyen böngészőt használtak, és milyen IP-címről történt az akció. Ahhoz, hogy megtekintsük ezt a listát, az URL-mezőbe másoljuk be a következő linket: https://security.google.com/settings/security/activity?pli=1

Ha be vagyunk jelentkezve, akkor egyből láthatjuk az adatokat, ha viszont nem, akkor előbb be kell lépnünk a Gmail-fiókunkba.

Jó esetben minden listán szereplő belépési értesítés mögött mi állunk, tehát ha például karácsonykor Szegeden jártunk a nagyszülőknél, és nagypapa új laptopjáról bejelentkeztünk a Gmail-fiókunkba, akkor ha 28 napon belül ráklikkelünk erre az aktivitásfigyelő szolgáltatásra, látni fogjuk, hogy karácsony környékén Szegedről bejelentkezett valaki (nyilván mi magunk) a fiókba. Akkor van gond, ha azon a bizonyos listán ott szerepel mondjuk egy debreceni belépés is, noha ott egyáltalán nem jártunk az elmúlt hónapban. Az is gyanús lehet, ha budapesti lakosként olyan belépés szerepel a listán, ami például Internet Explorer böngésző használatával történt, miközben tudjuk, hogy mi sosem használunk ilyen alkalmazást szörfölésre.

Ha észrevesszük, hogy valaki feltörte a fiókunkat, akkor azonnal változtassuk meg a jelszavunkat, és lehetőleg minél erősebb szintű kódot találjunk ki. De átválthatunk a kétlépcsős beléptetési rendszerre is, mikor nemcsak jelszót kér a rendszer, hanem a telefonunkra küldött SMS-ben egy kódot is meg kell adnunk a belépéshez (mint az internetes bankolás esetén).

 

 

forrás: mno.hu

 

 

 

2015.01.15 13:07:11   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet