Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Az OTP ügyfeleit támadják adathalászok

Új módszerrel próbálnak adatokat kicsalni az OTP Bank ügyfeleitől egy, az interneten terjedő adathalász levélben. A levélben található hivatkozásra kattintva adathalász oldalra juthatunk, ami megtévesztésig hasonlít a bank honlapjára – írja Az én pénzem pénzügyi portál.

Egy, az interneten terjedő adathalász (phishing) levélben ismeretlenek az OTP Bankra hivatkozva próbálnak meg adatokat kicsalni az ügyfelektől. Az OTP Bank közleményben hívja fel a figyelmet arra, hogy a levél hamis. A rossz magyarsággal megfogalmazott üzenet végén egy olyan link található, amely az adathalász oldalra juttatja el a belépőt – írja Az én pénzem pénzügyi portál.

Az OTP Bank kéri, hogy aki ilyen levelet kap, semmiképpen se nyissa meg az abban szereplő internetes linket.
A bankok soha nem kértek, és nem kérnek e-mailben ügyféladatokat, szolgáltatás-megerősítést. A bank azt kéri, hogy amennyiben tájékoztatása késve érte el bármely ügyfelét, aki adatait már megadta, haladéktalanul lépjen kapcsolatba velük a 06-1-3666-666 telefonszámon vagy e-mailben. Az OTP a visszaélési kísérlet kapcsán már megtette a szükséges biztonsági intézkedéseket és jogi lépéseket.

 

 

hvg.hu

 

 

 

2013.11.22 17:25:28   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet