Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Egy mindenkiért: 
új tűzjelzőrendszer-tervező szoftver a tervezésben érintett valamennyi félnek

A tűzjelző rendszerek tervezése nagy kihívást jelentő feladat, mert szükséges hozzá a projektben érintett, ám a különböző tervezési szinteken lévő felek integrálása. Ugyanakkor gyors válaszokat is kell adni, amikor a kezdeti költségvetésre és kalkulációra kerül sor. A legutóbbi verzióval a Bosch frissítette a tűzjelző rendszerek már kipróbált, az összes érintett fél – azaz építészek, tervezők, konzulensek, és rendszerintegrátorok – számára átfogó megoldást nyújtó tervezési szoftverét. A 4.1-e verzió már tartalmazza a Fire System Designer (FSD) funkcionalitását és ezáltal az integrátorok számára egységes platformot kínál.

Ez az egyszerűen használható program egy teljes tender létrehozásában és a költségek kiszámításában támogatja a felhasználót. Továbbá lehetővé teszi még a tűzjelző rendszer precíz megtervezését, beleértve a perifériáknak különböző ciklusokon való allokálását, az aktuális tipológiának megfelelően, miközben egy teljes ellenőrzés biztosítja, hogy minden projektrészlet figyelembevételre kerüljön. Generikus terminológiájának és intuitív navigációjának köszönhetően a szoftver kifejezetten népszerű, ezáltal lehetővé téve a gyakorlatilag képzés nélküli használatot. A 4.1-es tervező szoftver egységes, adatveszteség nélküli dokumentációt kínál a projekt-partnerek közötti egyszerű információátadáshoz, továbbá elég rugalmas ahhoz, hogy egyéni követelményeknek is megfeleljen, mint például a projekt- és ország-specifikus termékek vagy cég-specifikus információ, beleértve a saját logókat és cégadatokat vagy specifikus tender-példányokat.

Emellett a projekt kalkulálását nagyban leegyszerűsíti az integrált energiafogyasztási és anyag-költség kalkulátor, melynek része egy, a rendszer-integrátorok termékrendelési számain (SAP) alapuló részletes árkalkuláció.

“Tűzjelzőrendszer-tervező szoftverünk 4.1-es verziójával magasabb szintre emeltük a tűzjelző projekttervezés folyamatát,” magyarázza Johannes Stauber, a Bosch Security Systems termékmenedzsere. “A 4.1-es verzió bevonja a projektben érintett valamennyi felet. Egy szoftver, amely önmagában alkalmas a tűzjelző rendszerek alapos és mégis egyszerű megtervezéséhez és a kalkuláció elkészítéséhez.”
A Windows-alapú szoftver felügyeli az EN-szabályoknak, úgymint az EN54-13 és VdS 3536-nak való megfelelést, továbbá 16 nyelven áll rendelkezésre globális bevezetés és nemzetközi projektekben történő felhasználás céljából.
A szoftver 2013 májusában kerül kibocsátásra, és az alábbi internetes címről tölthető le ingyenesen: http://goo.gl/6QMHB

Robert Bosch Kft.

2013.05.30 10:37:55   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet