Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Modern Alarm Szakmai rendezvénye Sümegen

Idén második alkalommal került sor a Modern Alarm Szakmai rendezvényére Sümegen. A kétnapos, meghívott partnereknek tartott rendezvény nem elsősorban termékbemutató volt, sokkal inkább gondolatébresztő, amolyan, „Mire használhatók és hogyan az eszközök?” előadások. A rengeteg elhangzott előadás kivonatos összefoglalása sem férne el egy A4-es lapon, így csak némi hangulati ízelítővel szolgálhatunk.
A Sümegi vár tövében, a Kapitány Wellness hotelben, impozáns környezetben felvonultatva, meggyőző mennyiségű, a helyszínen felépített számtalan védelmi és megfigyelő eszközt próbálhatták ki a hallgatók.

Balczó Rudolf előadásában a megjelentek betekintést nyerhettek egy már megvalósult projekten keresztül, milyen kihívásokkal kell megküzdeni egy olyan kiemelt fontosságú műemlék védelménél, mint amilyen a Pannonhalmi Apátság. A szemléletes fotókkal tűzdelt előadás során megtudhattuk, mennyire nehéz is felszerelni, elrejteni az eszközöket az ezeréves falakon, oszlopokon.
Egy másik összefoglaló során arra döbbenhettünk rá, miért nem érdemes spórolni az asztali képrögzítőbe szánt merevlemezeken és milyen tartóssági és technikai szempontokat kell mindenképpen betartani a típusok kiválasztása során.

A különböző védelmi és beléptetési rendszerek együttműködése nem mindig zökkenőmentes. Ám láthattunk az előadások során megfelelően jó példákat arra, milyen kiforrott eszközök állnak már rendelkezésünkre, hogy nagyon összetett rendszereket is egyetlen felületről, könnyedén lehessen vezérelni, használni. Ezekről a házautomatizáló eszközökről Polner Péter vendégelőadó Márton Ferenccel tartott közös bemutatót, a Crestron és a Premier rendszerek integrációját bemutatva.
Rác Géza és Tánczos Tamás tolmácsolásában mindenki megismerkedhetett a CIAS (Olaszország) gyártmányú mikrohullámú, és infravörös kültéri infrasorompókkal, mely teljesen új a Modern Alarm kínálatában.
A Jablotron Alarms Hungária képviseletében, Matkó Csaba vendégelőadó mutatta be a Ja-100 rendszert, melynek modulárisan bővíthető kezelőszervei teljesen egyedi, üde színfoltot jelentenek az elektronikus vagyonvédelem palettáján.

Természetesen, újdonságokról is bőven esett szó, olyanokról, mint a nagyon kevés fényben is színes képet adó JVC Super LoLux 2 sorozatú kamerái, a Brickcom IP-alapú kül- és beltéri kamerái, vagy éppen a Panasonic videós felügyeleti rendszeréről és vízálló, kültéri monitorairól.
A szakmai mellett szükség volt levezető programokra is, kipihenni a rengeteg új információ jelentette terhelést. Ezek keretében volt megtekinthető a Sümegi Vár, egy eredeti lovagi torna, igazi lovaggá ütés, valamint esti meglepetésként, Badár András szórakoztatta a nagyérdeműt stand up humoristaként.

2012.10.08 11:04:48   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet