Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Változnak a csekkbefizetés szabályai januártól

Szükség lesz azonban okmányok bemutatására a készpénzes fizetésekhez: áru, szolgáltatás ellenértékének fizetése esetén 300.000 forinttól, egyéb esetben értékhatár nélkül, nemzetközi postautalvány feladásakor 300.000 forinttól.
300 000 és 2 500 000 forint közötti összegnél a Posta egyszerűsített ügyfél-átvilágítást végez, az ügyfél azonosításával, törvényben meghatározott adatainak felvétele mellett, 2 500 000 forint feletti befizetés esetén viszont normál átvilágítás szükséges.

 

Normál átvilágításkor az adatok felvételén túl az okmányokat a Posta lemásolja, és az ügyfélnek a törvényben meghatározott nyilatkozatokat is meg kell adnia. Ilyen átvilágítási intézkedések nem végezhetők el minden postahelyen; az ezzel kapcsolatos korlátozásokról a Posta érintett pénzforgalmi szolgáltatásának Általános Szerződési Feltételeiben tett közzé tájékoztatást.
A jelöletlen csekkeknél és a belföldi postautalvány szolgáltatásnál a szabályozás szigorúbb. Ezekben az esetekben gyakorlatilag már 1 forinttól szükség lesz az okmányokra az adatrögzítési szabályok miatt. 300.000 Ft-tól 2 500 000 forintos határig egyszerűsített ügyfél-átvilágítást végez a posta, de csak akkor, ha az ügyfél nyilatkozik arról, hogy áru- és szolgáltatás ellenértékét fizeti meg. Ha az egyszerűsített átvilágítás nem alkalmazható, úgy a szigorúbb, normál átvilágítási szabályok érvényesülnek.

index

 

 

 

2017.12.29 07:39:30   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet