Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Sikeresnek étékelték az ORFK és a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara együttműködését

 

A Kamara elnökségi ülésének keretében értékelték az ORFK és az SzVMSzK együttműködését a Rendőrség és a kamara képviselői. Dr. Kincses Ildikó a 2011-es év kihívásairól is szót ejtett, megjegyezve, hogy a korábbi évek sikereire támaszkodva a Rendőrség idén is számít a magánbiztonsági ágazatot koordináló Kamara szakmai segítségére.

 

Dr. Kincses Ildikó rendőr dandártábornok asszony és Povázsai Sándor rendőr alezredes úr vettek részt a Kamara rendes elnökségi ülésén, ahol a 2010-es év értékelésén túl a 2011-es kihívások is szóba kerültek. Német Ferenc, a Kamara elnöke kiemelte, hogy a korábbi évek gyakorlatához képest, amelyben a két szervezet együttműködése alapvetően az adminisztratív feladatokra korlátozódott, az elmúlt években egyre több területen, gyakorlati formát is öltött. Az elnök szavai szerint a bűnmegelőzésben és a lakossági tájékoztatásban megjelenő magánbiztonsági kezdeményezések és a közrendvédelem területén tapasztalható együttműködést érdemes tovább építeni. Előbbieken túl sajnálattal említette a West Balkán tragédiát, amelynek kapcsán felállított vizsgáló bizottság munkájába a Kamara is bekapcsolódott. Német Ferenc szerint a hivatásos rendvédelem és a magánbiztonság folyamatos együttműködése új szemléletet alapozhat meg.


Kincses Ildikó a 2011-es feladatok közül az új rendőrhatósági igazolványok kiadásának fontosságát is megemlítette, amelyben segítséget kér a Kamara országos és területi szervezeteitől. A rendőri vezető hozzátette, az ágazat átláthatósága miatt is fontos, hogy a magánbiztonság minden érintettje eleget tegyen ezirányú kötelezettségének.

2011.03.11 08:10:24   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet