Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

A szervezett bűnözés elleni küzdelem az egyik legfontosabb feladat

Egységes európai rendvédelemi képzésre és együttműködésre van szükség –  mondta dr. Pintér Sándor az Európai Rendőrakadémia (CEPOL) Vezető Testülete budapesti ülésének a megnyitóján.

Pintér Sándor elmondta, hogy képzett munkatársakra van szükség. A képzéseket egy központilag szervezett, egységes gondolkodáson alapuló tanintézet tudja megadni. Egy ilyen tanintézet a metódusok alapjait nyújtja a határokon átnyúló bűnüldözéshez, lehetőséget biztosít a szervezett bűnözés elleni küzdelem egységes megfogalmazása, és egységes végrehajtása területén – emelte ki a belügyminiszter.

A szervezett bűnözés sikeres visszaszorításához egységes végrehajtásra és egységes gondolkodásra van szükség – hangsúlyozta. „Ez a közös kiindulópontja a közös bűnüldözésnek, ez a közös kiindulópontja a későbbi munkásságunknak. És úgy gondolom, hogy ezt sikerült elérni.” – mondta a miniszter.

Pintér Sándor arról is beszélt, hogy Magyarország elkötelezett a szervezett bűnözés elleni küzdelemben, amely az Európai Uniós Magyar Elnökség egyik prioritása. Ez a prioritás a bel- és igazságügyi miniszterek informális találkozóján is a legnagyobb támogatást kapta, hiszen 2000 óta a szervezett bűnözés elleni küzdelemről nem tárgyalt az Európai Unió Tanácsa – hangsúlyozta a belügyminiszter.

Pintér Sándor kiemelte, hogy a szervezett bűnözés elleni fellépés a Stockholmi Program keretén túl az Európai Belbiztonsági Stratégia keretében is megfelelő helyet kapott. Hozzátette, hogy Magyarország aktív partnerségre vállalkozik, és szeretné, ha a CEPOL tovább fejlődne.

A belügyminiszter reményét fejezte ki, hogy a Vezető Testület ajánlásai május 18-án, a Brüsszelben megrendezésre kerülő magas szintű konferencián megfelelő előterjesztést és megfelelő támogatást kapnak majd. Hangsúlyozta azt is, hogy a magyar elnökség tevékenységéhez kiválóan kapcsolódik a Testület célkitűzése, és a kettő együtt sikert jelenthet az Európai Unió 2011-es tevékenységében.

 

2011.03.10 18:57:19   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet