Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

A Magyarországi Hivatásos Parlamenti Lobbi Szövetség közleménye

 
 
 A gazdaság valós állapotához kell igazítani a korrupciós intézkedéseket a mindenkori kormányok részéről. Az Állami Számvevőszék projektje, a MAHILOSZ müködése, a nemzetközi szervezetek felmérései a felvilágosítás erősítését, a tiltott fekete lobbi már érvényben lévő szabályainak határozott alkalmazását sürgetik.

    
Magyarországon szerezhető korrupciós tapasztalatok a tudomány eszközeivel érzékelve, a résztvevő külföldi kamarák tapasztalatai szerint intézkedéseket kívánnak.

Szatmáry Kristóffal a BKIK elnökével lehet egyetérteni akkor, amikor a minisztériumok gyakran részleges megoldásaira irányítja a figyelmet. A köztisztviselői kódex megfelelő normákat erősíthet meg a jelenleg egyenetlen döntéselőkészítésben.

A gazdaság élénkítéséhez nem tartozhat hozzá a közbeszerzési eljárások lassítása, ahogy versenysemlegesség és versenytisztaság megőrzése elsőrendű érték.

A kormányzat minden területén ugyanakkor a vállalkozói érdekek, a helyi közösségi érdekek, a társadalmi csoportok érdekeinek beépítése szükséges a jogszabályalkotáskor a hivatásos és átlátható parlamenti lobbi rendszerén keresztül.

2010.-ben a hazai vállalkozás fejlesztés lobbi tevékenysége megerősödése, az agrárérdekvédelem lobbi tevékenységének megerösődése, a környezetkímélő kkv beruházások lobbi tevékenysége a minisztériumok megfelelő együttmüködésével javíthatnak a jelenlegi korrupciós mélyponton.

Országbíró Zoltán
     elnök


Magyarországi Hivatásos Parlamenti Lobbiért Szövetség

2009.12.22 08:34:07   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet