Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Termékmonitor

MOHAnet THERMOWATCH készülék
THERMOWATCH készülék

A THERMOWATCH a különböző hűtő- és fűtőberendezések mobil hőmérséklet felügyeletét biztosítja GPRS technológia alkalmazásával.

A rendszer hatékonyan alkalmazható az élelmiszeriparban, a tartós fogyasztási cikkek kereskedelmében, a mezőgazdaság egyes területein (pl.: gomba- és borpincészetek ill. fóliasátrak belső hőmérséklet felügyelete), az egészségügy területén (pl.: vérkészítmények hőmérséklet felügyelete), az informatika területén (szerver helyiségek hőmérséklet felügyelete), közintézmények fűtésrendszereinek monitorozására.

A rendszer alapeleme a Thermowatch készülék, mely a GPRS alapú kommunikációt biztosítja a felügyeleti állomás felé. A készülékhez CAN hálózaton keresztül csatlakoztathatók a zónaillesztők, melyekre egyenként két darab zónahőmérő köthető. Minden zónaillesztőre nyitásérzékelőt lehet csatlakoztatni, mely nyitás esetén (például egy hűtőkamra ajtajára szerelve) elküldi zónaillesztőre kötött két zónahőmérő aktuális hőmérsékletét és az ajtónyitás tényét. A rendszerre 16 darab zónaillesztő és összesen 32 darab zónahőmérő egyidejű figyelésére van lehetőség. Zónánként a mérési tartomány -20°- +140°C-ig, +/- 0,1°C pontossággal, 0.1°C felbontással jelenik meg a felügyeleti szoftverben. A CAN hálózat lényeges tulajdonsága, hogy rendkívül ellenáll az elektromos berendezések keltette zajoknak és a termékpalettánkban szereplő régebbi típusú hőmérséklet-felügyeleti készülékhez képest lényegesen több a felhasználható maximális kábelhossz. A CAN hálózat egy adat érpárból és egy tápvezeték érpárból épül fel, melyre párhuzamosan csatlakoznak a zónaillesztők és a Thermowatch készülék. A hálózat kiépítése célszerűen, UTP Cat5e fali vezetékkel javasolt. Az összes vezeték hossza maximálisan 500m lehet, figyelembe véve a vezeték kapacitásokat. A készülék paneljén elhelyeztünk két darab open collectoros kimenetet, melyek a különböző műszaki berendezések vezérlését támogatja. Ezeket a reléket a magas és alacsony hőmérsékleti küszöbértékek vezérlik. Ezáltal lehetőségünk van egy hűtőház esetén a termosztát automatikus ki- és bekapcsolására.

A kész rendszert interneten keresztül egy paraméterező program segítségével lehet beállítani. A paraméterező segítségével megfelelően konfigurált rendszer riasztást küld abban az esetben, ha bármelyik hőmérőn érzékelt hőmérséklet eltér a normális értéktől.

A THERMOWATCH működése:

Esemény bekövetkezésekor (pl. hőmérséklet határ átlépésekor) a THERMOWATCH készülék fogadja a jelzést, majd egy IP alapú csomagban a GPRS hálózaton keresztül továbbítja a felügyeleti állomáson futó Mercurio Commander szoftver számára.

Felügyeleti szerverünk lehetőséget nyújt arra, hogy a szolgáltatást igénybe vevő betekintést kapjon a saját rendszerének jelzéseibe egy WAP-os telefon segítségével.

A Thermowatch készülék felhasználható hűtőkocsik folyamatos hőmérséklet felügyeletére is. Ebben az esetben a Thermowatch és a Navigator készülék együttes funkcióit kihasználva egy készülékben lehet megvalósítani a valós idejű hőmérséklet felügyeletet és a műholdas járműkövetést.

Vissza
© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet