Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Az otthonról dolgozókra is rászálltak a kiberbűnözők

Februárban az Index is beszámolt róla, hogy a kiberbűnözők az emberek félelmeire alapozó emailekkel kezdtek el adatokat kicsalni, illetve vírusokat terjeszteni, az NKI legfrissebb tájékoztatása pedig egy újabb csalásra figyelmeztet.
Kapcsolódó

A koronavírust kihasználva támadnak a kiberbűnözők
A járványra építkezve érkeznek az adathalász e-mailek és a zsarolóvírusok.
Több, mint 74 000 ügyféllel és 13 millió aktív felhasználóval a Zoom az egyik legpopulárisabb felhőalapú vállalati kommunikációs platform, amelynek népszerűsége az elmúlt hetekben még inkább megugrott. Ugyanezzel párhuzamos a kiberbűnözők repertoárja tovább szélesedett: az elmúlt napokban egyre több hamis, Zoomra hasonlító megtévesztő domaint regisztráltak, és egyre gyakrabban jelenik meg káros kód is az alkalmazással összefüggésben
– írják.

Az NKI azt javasolja: aki egy látszólag Zoomra mutató linket kap, legyen fokozottan óvatos, aki pedig a Zoom mobilkliensét használja, mindig frissítse az alkalmazást a legutóbbi verzióra. Hozzáteszik: a Zoommal kapcsolatban az elmúlt években súlyos sérülékenységek is napvilágot láttak, valamint több adatvédelmi aggály is felmerült.
Az NKI a honlapján szedte össze a videókonferencia-szolgáltatások biztonságos kezeléséről szóló legfontosabb tudnivalókat. 


https://index.hu/techtud/2020/03/30/nemzeti_kibervedelmi_intezet_figyelmeztetes_home_office/

2020.03.31 09:54:37   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet