Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem közleménye

Az NKE 2020 februárjában hirdette meg a nemzeti összetartozást középpontba helyező, elsősorban fiataloknak szóló programsorozatát.

A Trianon 100 keretében az NKE egyetemi oktatói és kutatói, valamint a téma elismert szakértőinek segítségével próbálja bemutatni a Trianonnal kapcsolatos komplex kérdéseket. Ezek közé tartozik például az elmúlt száz év mérlegének megvonása, a téma közigazgatási, rendészettudományi, hadtörténelmi és diplomáciatörténeti vonatkozásainak egyedi megjelenítése.

A kutatómunka eredményeként egy minden eddiginél részletesebb térképtár és tanulmánykötet is készül. Mindemellett az egyetem a fiatalok megszólítására esszé- és fotópályázatot is hirdetett. 

 

2020. június 4-én, a Nemzeti Összetartozás Napján egy egész napos emlékkonferenciát tervezett az egyetem, de a járványügyi helyzetből adódóan a rendezvény a Ludovika Tv stúdiójába költözik át, ahol reggel 9 órától délután két óráig emlékműsort láthatnak az érdeklődők.

Az elismert szakértők közreműködésével megvalósuló programban többek között szó lesz a békeszerződés előzményeiről, annak a nemzetpolitikára, a honvédelemre, a fiatalokra és a kultúrára gyakorolt hatásairól, valamint az intézmény által meghirdetett programok eddigi eredményeiről is beszámolnak majd az egyetem vezetői, kutatói és oktatói.

Így többek között bemutatják a Trianonról készült emlékkötetet is. Ezen a napon egy tematikus webináriumi emlékkonferencia 28 előadása is elérhetővé válik a Ludovika Webináriumban, a Trianon 100 menüpont alatt.

Az előadások, amelyek 2020 őszén tanulmánykötet formájában is elérhetők lesznek, szekciókra bontva tekinthetők meg a https://ludovikawebinar.uni-nke.hu/hu/channels oldalon.
Az emlékműsort az egyetem YouTube csatornáján és Facebook oldalán lehet majd követni: https://www.facebook.com/uni.nke; https://www.youtube.com/user/NkeUni
További információ: https://trianon100.uni-nke.hu/

NKE


 

2020.05.27 18:18:41   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet