Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Korlátozzák az okostelefonokat?
Nemzetbiztonsági okokból korlátoznák a Perzsa-öböl menti arab országok az e-mail küldésére is alkalmas BlackBerry okostelefonok használatát. Egy amerikai magazin szerint a készülék magas fokú titkosítása védelmet jelent az idegen, adott esetben ellenséges országok titkosügynökeinek.



//

2010 januárjában dubaji szállodai szobájában gyilkolták meg Mahmúd al-Mabhúhot, akit Izrael a palesztin Hamász első számú fegyverbeszerzőjének tartott. Bár az izraeli hírszerzés következetesen tagadja, a Moszad kivégzőosztagának tagjait több biztonsági kamera rögzítette. Az ügynökök hamis európai útleveleket használtak, nemzetközi botrányt okozva.

A Foreign Policy című amerikai lap a dubaji akcióig vezeti vissza a BlackBerry okostelefonok elleni kampányt. Az újság az Egyesült Arab Emirátusok egyik, neve elhallgatását kérő hivatalnokát idézi, aki elismerte, a szolgáltatás korlátozásának oka az okostelefonok igen bonyolult biztonsági rendszere. Az emirátusokban a Mabhúh-gyilkosság után megtiltották az idegen országok ügynökeinek, hogy lehallgatásmentesen használják a készüléket. A gyártó kanadai cég részben hajlandó lenne átadni a titkosítási kulcsot az arab államnak, de a gesztus az emirátusokban csak fokozta az aggodalmat. Mert mi van akkor, ha a cég más országokban már feloldotta részlegesen az adatok titkosítását? Ebben az esetben a Perzsa-öböl mentén található országokban közel egymillió BlackBerry-tulajdonos üzeneteit olvashatják el idegen államok titkosszolgálatai.

Korlátozásokat már Indiában is elrendeltek, és az ügyben megszólalt a német belügyminiszter is, aki szintén fokozott nemzetbiztonsági kockázatnak tartja a BlackBerryk használatát.

(hírTV)

 


 

2010.09.02 14:53:26   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet