Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Módosítják a veszélyes üzemekre vonatkozó jogszabályokat

Korrekcióra szorulnak a veszélyes üzemekre vonatkozó jogszabályok – mondta Bakondi György, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) főigazgatója kedden a fővárosban, az üzemek képviselőivel folytatott tanácskozás után.

A főigazgató elmondta, hogy a magyarországi veszélyes üzemek képviselői közül azokkal tanácskoztak, akik az úgynevezett felső küszöbértéket elérő mennyiségben folytatnak ipari tevékenységet; ez 83 nagyvállalatot jelent.

A tanácskozáson felmerült a veszélyes üzemekkel kapcsolatos jogszabályok enyhítése, korrekciója és pontosítása, úgy, hogy ne okozzanak ezeknek a nagyvállalatoknak versenyhátrányt az európai piacon, de mégis biztosított legyen a mindenki érdekében álló hatósági munka – mondta a főigazgató.

A nagyvállalatok képviselői és az OKF szakemberei a most készülő katasztrófavédelmi törvénycsomaghoz is hozzászóltak, mint például a veszélyes anyagok szállításáról, raktározásról szóló szabályozáshoz. Bakondi György hangsúlyozta: a lakosság érdekeit szem előtt tartva, de logikus, szakmailag megalapozott döntéseket szeretnének hozni, legyen szó az ellenőrzés, a kockázatelemzés, a szállítás, a termelés, a raktározás, vagy az ezt biztosító biztonsági feltételrendszerről.

(MTI)

2010.09.08 15:54:50   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet