Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Új vezetők a Honvédelmi Minisztérium kezelésében lévő gazdasági társaságok élén

 
 Dr. Hende Csaba a Magyar Köztársaság honvédelmi minisztere 2010. június 25-ei hatállyal új vezetőket nevezett ki a Honvédelmi Minisztérium kezelésében lévő gazdasági társaságok élére.

 Dr. Hende Csaba a Magyar Köztársaság honvédelmi minisztere 2010. június 25-ei hatállyal leváltotta a Honvédelmi Minisztérium kezelésében lévő gazdasági társaságok vezetőit.

    A honvédelmi miniszter korábbi ígéretének megfelelően áttekintette a gazdálkodó szervezetek vezetési struktúráját, működésének hatékonyságát. Az állami tulajdonban lévő gazdasági társaságoknál a tulajdonosi jogokat a Honvédelmi Minisztérium gyakorolja.
Ennek a jogkörének megfelelően a honvédelmi miniszter meghozta döntését és június 25-i hatállyal az alábbi vezetőket nevezte ki a HM társaságok élére.

Honvédelmi Minisztérium ARMCOM Kommunikációtechnikai zártkörűen működő Részvénytársaság  
Igazgatóság elnöke: Borbíró Zoltán
Vezérigazgató: Ferenczi Ferenc

Honvédelmi Minisztérium ARZENÁL Elektromechanikai Zrt.
Igazgatóság elnöke: Borbíró Zoltán
Vezérigazgató: Kovács József
Felügyelő Bizottság elnöke: Kelemen József

Honvédelmi Minisztérium CURRUS Gödöllői Harcjárműtechnikai Zrt.
Igazgatóság elnöke: Borbíró Zoltán
Vezérigazgató: Spaics József
Felügyelő Bizottság elnöke: Mihálykó Sándor

Honvédelmi Minisztérium EI Zrt.
Igazgatóság elnöke: Borbíró Zoltán
Vezérigazgató: Móró Lajos
Felügyelő Bizottság elnöke: Holbok Sándor

HM Rekreációs és Kulturális Közhasznú Kft
Szászvári Lajos ügyvezető
Felügyelő Bizottság elnöke: Kelemen József

HM Térképészeti Közhasznú Kft
Németh László ügyvezető
Felügyelő Bizottság elnöke: Holbok Sándor

HM Zrínyi Kommunikációs Kft
Gubcsi Lajos ügyvezető
Felügyelő Bizottság elnöke: Mándoki Andor

Dr. Hende Csaba honvédelmi miniszter döntésében kiemelt szerepet kapott az, hogy a takarékosság érdekében a vezető testületek létszámát minimálisra csökkentsék. Ennek megfelelően ugyanazt a tisztséget több cégben is ugyanazok a személyek töltik be a későbbi szervezeti átalakítások hatékonysága érdekében. Természetesen a kinevezett tisztségviselők a munkájuk után csak egy társaságban veszik fel járandóságukat.


    Móró Lajos (62), a HM EI Zrt. vezérigazgatója a Közlekedési és Távközlési Műszaki Főiskolán diplomázott. Ellátta a Magyar Szabványügyi Testület Műszaki Bizottság elnöki, és a Személy- és Vagyonvédelmi Magánnyomozói Szakmai Kamara alelnöki tisztségét. Vezérigazgatói megbízását megelőzően a TVT Vagyonvédelmi Zrt. cégvezetője, a TÜVATI műszaki igazgatója volt.

Ferenczi Ferenc (65), a HM ARMCOM Zrt. vezérigazgatója tanulmányait a Budapesti Műszaki Egyetemen, majd a Zrínyi Miklós Katonai Akadémián végezte. 1990-2001-ig a Magyar Honvédség Elektronikai Szolgálatfőnökség szervezetében teljesített szolgálatot. 2001-ben szolgálati nyugdíjba vonult. 2002. január 1-től kinevezéséig a HM Armcom Zrt. műszaki igazgatói beosztását látta el.

Kovács József (43), a HM ARZENÁL Zrt. vezérigazgatója a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karán végzett. Dolgozott az AGIP ügyvezetőjeként, a bajai OPEL márkakereskedés, illetve a budapesti Pegueot márkakereskedés operatív ügyvezetőjeként. Kinevezése előtt a Vanagor Ingatlanforgalmazó Kft. ügyvezetőjeként tevékenykedett.

Spaics József (61), a HM CURRUS Zrt. vezérigazgatója tanulmányait a Zalka Máté Katonai Műszaki Főiskolán, majd a Széchenyi István Műszaki Főiskolán végezte. 2001-ig a Magyar Honvédség kötelékében különböző beosztásokban teljesített szolgálatot honi és missziós területen egyaránt. 2001-2007 között a HM Currus Zrt. haditechnikai igazgatója volt. 2006-tól saját vállalkozását irányította.

Szászvári Lajos (59), a HM Rekreációs és Kulturális Közhasznú Kft. ügyvezetője a Zalka Máté Katonai Műszaki Főiskolán, majd az ELTE Bölcsészettudományi Karán szerzett diplomát. 1974-1997-ig a Honvédelmi Minisztériumban teljesített szolgálatot a humán, kulturális, szociálpolitikai területen. 1997-ben szolgálati nyugdíjba vonult, ezt követően a Miniszterelnöki Hivatalban főtanácsadóként, illetve a Respirátor Rt-nél PR vezetőként dolgozott.



 

 
 

    Németh László (51), a HM Térképészeti Közhasznú Kft. ügyvezetője tanulmányait a Leningrádi Katonai Térképészeti Parancsnoki Főiskolán, illetve a Budapesti Műszaki Egyetemen végezte.1976-tól 2005-ig hivatásos katonaként szolgált a Magyar Honvédség Térképészeti Intézeténél. 2005-ben szolgálati nyugdíjba vonult. Ügyvezetői kinevezését megelőzően a HM Térképészeti Nonprofit Kft. szakmai igazgatói beosztását látta el.

Gubcsi Lajos (62), a HM Zrínyi Kommunikációs Nonprofit Kft. ügyvezetője a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetemen szerzett diplomát. Volt a Rádió külpolitikai kommentátora, az MTV külpolitikai szerkesztője, az Akadémiai Kiadó általános igazgatóhelyettese majd megbízott igazgatója, a Magyar Ifjúság főszerkesztője, az Ellenzéki Kerekasztallal folytatott tárgyalások szakértője. Később a G+L Kft., majd a GL-4 Kft. ügyvezető igazgatója. A Studium Generale alapító elnöke, az Országos Előadói Iroda alapítója, a Magyar Közgazdász Társaság elnökségi tagja, a Magyar Alapítványokért Egyesület elnöke, a Magyar-Német Gazdasági Klub főtitkára, a Magyar Művészetért Díj kuratóriumának elnöke. Megbízását megelőzően saját vállalkozását vezette.

2010.06.30 15:48:18   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet