Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Három napos akciósorozat = 15 milliónyi cigaretta
Akciósorozat keretében mért jelentős csapást a Szabolcs- Szatmár-Bereg megyei illegális cigaretta kereskedőkre a Vám- és Pénzügyőrség nyomozó szolgálata.
 
Az akció első állomása Jánkmajtis volt, ahol a Vám- és Pénzügyőrség munkatársai - egy lakóház átvizsgálása során - összesen 10.000 doboz ukrán márkájú cigarettát találtak. A ház tulajdonosa a nyomozóknak annyit mondott, hogy húszezer forintot kapott volna egy ukrán férfitől aki a cigarettát megőrzésre szállította házába.
 
Ezt követően egy gazdátlan Mitsubishi típusú gépkocsit ellenőriztek a pénzügyőrök a győrteleki vasútállomásnál. Az autó utasteréből 500 doboz Chesterfield márkájú, ukrán zárjegyes, adózatlan cigaretta került elő. Az alvázszám ellenőrzését követően kiderült, hogy az autót Magyarországon nem vették nyilvántartásba, a rajta lévő rendszámtáblát egy másik gépkocsihoz adták ki.
 
Ma hajnalban pedig Vásárosnaménynál csapott le a Vám- és Pénzügyőrség, ahol közel 16.000 doboz különféle márkájú ukrán zárjegyes cigarettát foglaltak le egy belterületi ingatlan garázsában. A háznál a tulajdonoson kívül két férfi tartózkodott, az egyik a garázsban parkoló gépkocsi mögött megbújva.    
 
Az ügyekben a vámnyomozók jelentős értékű jövedéki termékre elkövetett jövedéki orgazdaság, valamint egyedi azonosító jel meghamisítása bűntette miatt indítottak büntetőeljárást. Az eljárások során lefoglalt adózatlan cigaretta értéke mintegy 15 és fél millió forint.
 
Sorozatos házkutatások, lefoglalások és gyanusítotti kihallgatások jelenleg is zajlanak.
2010.07.05 12:47:20   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet