Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Milliárdos jogosulatlan áfa-visszaigénylést hiúsítottak meg a pénzügyőrök
A Vám- és Pénzügyőrség nyomozószolgálatának, illetve az APEH-nek az együttes fellépése mintegy 1 milliárd forint ÁFA jogosulatlan visszaigénylését akadályozta meg.
 
Egy gabona  kereskedelemmel foglalkozó gazdasági társaság, amely rendszeresen változtatta cégnevét és vezetőit, úgy gondolta, hogy a dél-dunántúli régióba áthelyezett székhelye alapján, a 2007. évre papíron kimutatott áfáját megkíséreli visszaigényelni.
 
Az ellenőrző adóhatóság megállapította, hogy a visszaigényléshez használt számlák mind formájukban, mind adattartalmukban megtévesztésig hasonlítanak az eredetileg használtakhoz, ugyanakkor a bizonylatok és a hozzátartozó teljesítési szerződések valódisága kérdésessé vált.
A cég  a szervezeti háttér mögé bújva folyamatosan próbált kibúvókat találni a felmerülő kérdések megválaszolásában, megakadályozni  az állami adóhatóságot a valós üzleti háttér feltárásában, bízva abban, hogy a közel 1 milliárd forint kiutalása időközben megtörténik. Az APEH azonban feljelentésttetta Vám- és Pénzügyőrségnél.
 
A múlt héten indult nyomozás során Budapesten több helyszínen, valamint Szegeden és Szekszárdon házkutatásokat tartottak a vámnyomozók és különféle bizonylatokat, dokumentumokat foglaltak le. Eddig két személy felelőssége állapítható meg, azonban gyanúsítottak köre folyamatosan bővülhet, akik az adócsalás bűntettének kísérlete miatt akár 2-8 év börtönbüntetést is kaphatnak. 
 
2010.07.06 13:11:34   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet