Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Lopott földkábelek egy győri magáningatlanon

 
 

A Győri Vám- és Pénzügyőri Hivatal pénzügyőrei a tegnapi napon a Győri Rendőrkapitányság munkatársaival ellenőrzést tartottak egy győri magáningatlanon.
 
Az ellenőrzés során az ingatlanon 5,22 tonna fémkereskedelmi engedélyköteles alumínium földkábelt találtak, melyek az E.ON Áramszolgáltató feliratát tartalmazták.
 
Az E.ON Áramszolgáltató tájékoztatása alapján a földkábelek a tulajdonukat képezik. A kábelek a tulajdonos (E.ON) engedélye nélkül kerültek a magáningatlanra.
 
Mivel a magáningatlan tulajdonosa fémkereskedelmi engedélyköteles tevékenységet engedély nélkül folytatott, ezért ellene eljárást indított a Győri Vám- és Pénzügyőri Hivatal, mint fémkereskedelmi hatóság.
Az eljárás során a fémkereskedelmi engedély nélkül végzett tevékenységért bírságot szab ki a Vám- és Pénzügyőrség. A bírság összege az anyag piaci értékének, vagy ha az magasabb, a kárnak az ötszöröse. Az anyag piaci értékének és a kárösszegének a megállapítása folyamatban van.
 
A Vám- és Pénzügyőri Hivatal az alumínium kábeleket lefoglalta, egyidejűleg ismeretlen tettes ellen lopás bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indított, amelyet a Vám- és Pénzügyőrség Nyugat- dunántúli Regionális Nyomozó Hivatala folytat le.
   
2010.04.29 13:30:39   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet