Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

A BBC az éjszakai filmezéshez a Bosch infrareflektorát használja

Az AEGIS UFLED segítségével a filmstáb teljes sötétségben is HD-minőségű filmfelvételeket készíthet

Az állatok filmezése közismerten nehéz feladat – a dokumentumfilm-készítőknek akár heteket is várakozniuk kell a megfelelő pillanatra. Az állatok filmezése természetes élőhelyükön pedig különösen nehéz, nagy kihívást jelentő feladat.
A BBC nemrégiben sugározta a Nagy Hasadékvölgyről készült dokumentumfilmjét. A program az Afrikában található Nagy Hasadékvölgyben élő vadállatok sokszínű világát mutatja be, és különösen nagy figyelmet szentel egy kb. 100 babuinból álló csoportnak, amely a hasadék mentén található vulkáni eredetű, üres oldalcsatornákban talált otthont magának.
 A dokumentumfilmet 2009 júniusában vették fel, a filmezés során a BBC filmstábja 10 db Bosch márkájú AEGIS UFLED infrareflektort is használt. Amikor a babuinok élelemkeresésre indultak, a stáb tagjai a járatokban infrareflektorokat helyeztek el, majd elrejtőzködve várták a babuinok visszatérését. A teljes sötétség és a szűk hely nagy kihívást jelentett, de az AEGIS infrareflektoroknak köszönhetően a stáb erőfeszítéseit siker koronázta, és sikerült páratlan, soha nem látott felvételeket készíteniük.
A stáb választása azért esett a Bosch AEGIS UFLED infrareflektoraira, mivel kompakt kivitelüknek köszönhetően feltűnésmentesek, és teljesítményük lehetővé teszi kiváló minőségű éjszakai felvételek készítését. Phil Chapman, a sorozat producere mondta: „A Nagy Hasadékvölgyről készült dokumentumfilmhez hasonló, HD-minőségű programoknál a minőség alapvető fontosságú. Az infravörös megvilágításnál készített filmanyagban még az olyan apró részletek is jól kivehetők, mint például a babuinok szőrzete, vagy például a kisdenevér lábán mászó apró paraziták.”
A Bosch Security Systems a BBC számos természetrajzi dokumentumfilmjéhez biztosított támogatást, mint amilyenek például Bill Oddie tavaszról és őszről szóló dokumentumfilmjei, vagy például a ritka szumátrai tigrisekről 2006-ban forgatott dokumentumfilm.
 
Forrás: Robert Bosch Kft hírlevél.
 
2010.05.13 15:34:42   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet