Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Ilyen még nem volt! - Morfint foglaltak le a vámnyomozók
A Vám- és Pénzügyőrség Közép-magyarországi Regionális Nyomozó Hivatala, a testület első morfin lefoglalását hajtotta végre az elmúlt héten.
 
A hivatal bűnügyi információi alapján szervezett akcióban Budapesten, kábítószer szállítás közben értek tetten négy magyar állampolgárságú férfit a vámnyomozók. A gépkocsiból összesen 2 kg nagy tisztaságú morfin került elő, melyből 10.000 db halálos adag állítható elő.
 
A morfin a gyógyászatban használatos fájdalomcsillapító szer, melyből a normál emberi szervezet számára már 200 mg is halált okoz, de kábítószer élvezők is használják a kívánt mámor eléréséhez. 2 kg morfinból, nagyon egyszerű vegyészeti beavatkozással 3,5 kg 50% tisztaságú heroin állítható elő, melynek fekete piaci értéke közel 15 millió forint.
Az elfogás során derült ki, hogy a tetten ért 4 gyanúsítottból az egyik hivatásos rendőr, ezért a büntetőeljárást a Budapesti Nyomozó Ügyészség folytatja visszaélés kábítószerrel bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.
Egy másik esetben a röszkei Vám- és Pénzügyőri Hivatal indított eljárást ismeretlen tettes ellen visszaélés kábítószerrel bűncselekmény elkövetése miatt.
Tegnap belépésre jelentkezett egy szerb honosságú autóbusz, melynek csomagtartójából egy férfi bőrkabát került elő, melynek bélésében elrejtve 185 gramm heroin volt elrejtve barna ragasztószalaggal áttekert csomagban.
A vámosok a kábítószert lefoglalták és feljelentést tettek.
2010.05.28 09:23:02   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet