Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Az Axis bemutatja járművekre kifejlesztett komplett, HDTV minőségű videó biztonsági rendszerét

 

Az Axis Communications, a hálózati videorendszerek piacának világszinten vezető gyártója bemutatta komplett, IP alapú mobil videó biztonsági megoldását. Az új hálózati kamerákat és felvevőket direkt arra fejlesztették ki, hogy járművekben, így buszokon, vonatokon, metrószerelvényeken és mentőautókban használják őket.
 
Az AXIS M31-R hálózati kamera sorozatot és az AXIS Q8108-R hálózati videó központot egyaránt arra fejlesztették, hogy könnyű és diszkrét telepíthetőségével és megbízható működésével tökéletes megoldást nyújtson, ha járművekben használják őket. Ezek a készülékek ellenállnak mind a szennyeződéseknek és víznek, mind pedig a rázkódásnak, vibrációnak és hőmérsékletingadozásnak.
 
 “Az AXIS M31-R kamerák és AXIS Q8108-R videó központok a közlekedési vállalatokat a legmagasabb elvárásoknak is megfelelő mobil biztonsági rendszerrel látják el” – mondta Erik Frännlid az Axis Communcations termékmenedzsmentért felelős igazgatója. “A termékek számos közlekedés-specifikus szabvánnyal rendelkeznek. Megfelelnek a járművekben tapasztalható biztonsági és környezeti feltételeknek, rögzítik, menedzselik és HDTV videóként hozzáférhetővé teszik a kérdéses pillanatot.”
 
A tenyérnyi Axis M31-R kamerák teljes képarányú videó közvetítést tesznek lehetővé H.264 és Motion JPEG formátumokban, egészen 1 megapixeles felbontásig, beleértve a HDTV 720p technológiát is. Az AXIS M3113-R (SVGA) és AXIS M3114-R (1MP) készülékek kaphatóak mind a robosztus RJ-45-ös mind a szintén robosztus M12-es csatlakozóval. A kamerák gyorsan reagálnak a változó fényerősségre és a mozgó tárgyak tiszta megjelenítésének érdekében progresszív szkennelési technológiát alkalmaznak. A kamerák másik nagy előnye, hogy gyors és megbízható installálásra tervezték őket, így például a megfigyelni kívánt terület és a képminőség könnyedén beállítható a mellékelt objektívek felhasználásával, és az objektívet valamint az érzékelőt tartó gömb megfelelő irányba forgatásával. A PoE (Power over Ethernet) támogatással tovább egyszerűsíthető a telepítés, hiszen egyetlen kábel elegendő az áram és a videofelvételek továbbítására.
 
Az AXIS Q8108-R támogatja a HDTV minőségű felvételt, valamint integrált PoE rendszerrel rendelkezik, mely lehetővé teszi az egyszerű és költséghatékony áramellátást, és egy időben 8 hálózati kamera használatát teljes képarányú módban. A hálózati videó központokat elemmel is ellátták, így képesek kezelni a rövid áram-kimaradások és biztonsági kikapcsolások okozta fennakadásokat. Az AXIS Q8108-R megrendelhető használatra kész állapotban, integrált merevlemez meghajtóval és AXIS Camera Station videomenedzsment szoftverrel. Természetesen, emellett a készülék testre szabható az adott projekt igényeinek megfelelően, külső szoftverek használatával, és támogatja a vezeték nélküli technológiákat is, így WLAN, GSM, UMTS és GPS kompatibilis. Mindezek a szolgáltatások lehetővé teszik az operációs központoknak, hogy távoli eléréssel követhessék az élő vagy a rögzített felvételeket, miközben információt kaphatnak a járművek aktuális helyzetéről is.
 
 
2010.04.09 09:45:30   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet