Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

KHR és pozitív adóslista: változások a bankok számára

 
Központi Hitelinformációs Rendszer és Pozitív Adóslista (CR) interfész modul - informatikai megoldás a kapcsolódó adatszolgáltatás automatizálására az ApPello Kft-től


 
Az ApPello Kft. KHR kapcsolatot biztosító megoldása jelenleg is több banknál segíti az ügyintézők munkáját. A cég a KHR8-as verzióra való átállás kapcsán kezdte el a modul továbbfejlesztését és a fejlesztés végső szakaszában lévő új termékbe az új típusú KHR adatkommunikáció mellett a hasonló alapokon működő CR - pozitív adóslista adatkommunikációt is belefoglalta.

Az ApPello KHR/CR Interfész a BISZ Zrt. Központi Hitelinformációs Rendszere (KHR) illetve a szerződés, és az ügyfél adatokat szolgáltató integrált banki rendszerek között biztosít kapcsolatot. A KHR rendszer működésének alapelve az adatszolgáltatási kötelezettség és a lekérdezési szabadság. Az önkéntességen alapuló pozitív listás CR rendszer és az ügyfelekről a törvényben szabályozott adatokat tartalmazó negatív listás KHR együtt valósítja meg a teljes listás adatszolgáltatást.

Az ApPello KHR/CR modulja a kapcsolódó adatszolgáltatási kötelezettségeknek tesz eleget, a folyamat többi részét az ApPello vagy bármilyen külső gyártó hitelrendszere is lefedheti. A megoldás jelentősen csökkenti az adatszolgáltatáshoz kapcsolódó munkaigényt, valamint kiküszöböli a hibás adatközlésből eredő problémákat.

"A KHR adatszolgáltatás egy kötelezően "megugrandó szint" minden Bank számára. Általában nem fordítanak rá kellő figyelmet, pedig a folyamat automatizálásával, a hibák kiszűrésével és a lekérdezett információk könnyebb kezelhetőségével jelentős mennyiségű munka takarítható meg, és az egész folyamat hatékonysága javítható" - mondta el Vér Béla, a cég ügyvezetője.

"A KHR-t üzemeltető BISZ Zrt. hirdetménye szerint a KHR régi típusú elérési módjai 2010. december 31-el (manuális mód) illetve 2011. június 30-al (automata funkció) megszűnnek. Érthető módon a BISZ Zrt. díjszabása is az új típusú hozzáférés felé kívánja terelni a használó bankokat, hiszen a 2 verzió fenntartása nekik is pluszköltséget jelent. Ennek fényében azt gondolom, hogy éppen időben vagyunk az új verzióval és ezt a banki megkeresések is igazolják." - tette hozzá Paksi Attila értékesítési vezető.



Céginformáció: ApPello Kft.

Az ApPello Kft. pénzügyi intézmények részére szállít innovatív banki megoldásokat, melyek a banki munkafolyamatok könnyítését, a banki tevékenység hatékonyabbá tételét célozzák. A cég 1998-as bejegyzése óta a banki szoftverek piacának egyik vezető szállítójává nőtte ki magát. Az ApPello szoftvertermékeivel és egyedi megoldásaival Magyarországon kívül 7 országban van jelen, ügyfelei között megtalálható a CIB, a K&H, az Unicredit, a Raiffeisen és a Volksbank csoport több leányvállalata is.

Az ApPello tevékenységi köre a számlavezető-, főkönyvi- és hitelbírálati rendszerek; hitel-, biztosíték-, behajtás- és betétkezelő, díj- és jutalékkezelő, valamint pénzforgalomi és pénztári megoldások fejlesztése mellett számos egyedi igény lefedésére alkalmas szoftver készítésére és karbantartására is kiterjed.  A cég elsősorban Java alapú, önálló termékmodulok fejlesztésével foglalkozik.

A cég egy speciális banküzemi problémát automatizáló informatikai alkalmazásokat és több modulból álló komplex, integrált banki megoldásokat egyaránt kínál, emellett IT projekt menedzsmentet és banki rendszerekkel kapcsolatos tanácsadást is végez.

os

2010.04.27 13:09:53   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet