Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Vámosok harca a feketegazdaság ellen
A Vám- és Pénzügyőrség – a korábbi évekhez hasonlóan – a különböző kereskedelmi egységekben, a közterületeken, piacokon, valamint ezek közvetlen közelében fokozott ellenőrzéseket végez. Az egyes kereskedelmi egységek szigorúbb ellenőrzése a számla- és nyugtaadási kötelezettség teljesítésének ellenőrzésére irányuló próbavásárlásokkal kezdődik, majd a készleten lévő jövedéki termékek származásának, eredetének, adózott voltának vizsgálatával folytatódik. A jogszabályi előírások megsértőivel szemben szigorú eljárás kerül bevezetésre, mely akár több százezer forintos jövedéki bírság megfizetését és az üzlethelyiségek nemcsak 12 napos, hanem akár 60 napra történő bezárását is eredményezheti.
 
Az év 2. hetében összesen 339 ellenőrzésre került sor, amelyből 83 esetben próbavásárlást végeztek a pénzügyőrök. Az összes ellenőrzésből 79 esetben jövedéki és egyéb jogsértés került megállapításra. A jogsértések jellemzően a jövedéki előírások megsértésével, nyugtaadási kötelezettség-, árueredet igazolásának elmulasztásával valósultak meg.
 
A törvénysértések után összesen 4,7 millió Ft bírság kiszabása várható. Üzlet bezárására 10 esetben kerülhet sor.
 
A feketegazdaság elleni küzdelem érdekében a Vám- és Pénzügyőrség a szigorú ellenőrzéseket 2010. évben tovább folytatja.
 
 
2010.01.21 14:44:46   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet