Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Archiválás teljes felelősséggel és minőségi garanciával a Microsec Kft.-től az archiválás szolgáltatójától

 
 
  Új, személyre szabott archiválási szolgáltatással lép piacra a Microsec Kft. e-Szignó terméke, ami például az ügyvédek számára azt jelenti, hogy a törvényben szabott kötelezettségüknek az eddiginél jóval költséghatékonyabb módon tudnak eleget tenni. A Microsec Kft. Magyarország egyetlen minősített archiválás szolgáltatójaként az elektronikus dokumentumok hitelességét és megőrzését akár 50 évig - a felelősség átvállalásával - garantálja.

    Életünk egyre több területén, de különösen a közigazgatásban, az ügyvédek, közjegyzők munkája során tapasztalt rohamosan növekvő forgalom, információ- és iratmennyiség ma már nem kezelhető másként, mint elektronikusan. Ebből következik, hogy a hosszú távú tárolást sem lehet kizárólag a megszokott, papír alapú módszerrel megoldani. Bizonyos elektronikus dokumentumok megőrzésének kötelezettségét jogszabályok írják elő például az ügyvédek, közjegyzők számára. A megőrzendő elektronikus iratoknak számos kritériumnak kell megfelelniük. A Budapest Ügyvédi Kamara szakmai tanulmányában (Ügyvédek lapja 2009.11.04. 25-33.old.) felhívja a figyelmet arra, hogy az elektronikus úton teljesített megőrzés rengeteg csapdával terhelt, rengeteg kellemetlen meglepetést rejtegethet a megőrzésre kötelezettek részére .
    Abban az esetben, ha az elektronikus aláírásról szóló törvény szerint nyilvántartásba vett archiválási szolgáltatót bíz meg valaki az elektronikus iratainak megőrzésével, minden személyes felelősség alól mentesül, hiszen a megőrzéssel kapcsolatos valamennyi feladat és felelősség az archív szolgáltatót terheli. Ezzel szemben, ha valaki vállalja, hogy vásárolt vagy ingyenes szoftverek segítségével az elektronikus okiratokat maga őrzi, vagyis a kliens oldali archiváló megoldást választja, akkor valamennyi archiválással kapcsolatos, jogszabályokba foglalt felelősség nála marad.
A Microsec Kft., Magyarország egyetlen minősített archiválás szolgáltatója most egy olyan új, személyre szabott archiválási csomagot dolgozott ki, amellyel az ügyvédek is jelentősen csökkenthetik az archiválásra fordított költségeiket, mégis a lehető legnagyobb biztonságban tudhatják hosszútávon archiválni kívánt dokumentumaikat.
    A konstrukció legfontosabb eleme, hogy az eddigi 50 éves megőrzésre előre történő, dokumentumonkénti elszámolással szemben, havi, illetve éves díjat határoz meg, melyért meghatározott adatmennyiségig bármennyi dokumentum archiválható. A csomagok díját és a limit méretét, többek között az ügyvédek archiválási szokásaiban egyedülálló tapasztalattal rendelkező Microsec Kft. a már kialakult igényekhez és az archiválandó iratok mennyiségéhez igazítva, a lehető legoptimálisabban határozta meg. A szolgáltatást igénybe venni kívánó ügyfelek archiválandó irataik mennyisége alapján, a 3 csomag (mini, midi és maxi) közül ki tudják választani a számukra leginkább megfelelőt.
    További szolgáltatásként, amennyiben például egy ügyvéd megbízást ad arra, hogy a cégbíróságra küldött kérelmeit, illetve a bíróságtól az ő címére érkező határozatokat az e-Szignó archívumban elhelyezzék, akkor ezeket a dokumentumokat automatikusan archiválja a Microsec kft.
    Az új személyre szabott, kedvező archiválási csomag további részleteit a
www.e-szigno.hu weboldalon olvashatják. 
    


 
 
   

2010.01.22 16:36:22   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet