Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Antik festményre bukkantak a pénzügyőrök Ferihegyen
 
2010. január 30-án a Ferihegyi repülőtéren a Milánóba induló járatra várakozott egy olasz állampolgár. Az utast a zöld folyosón a Vám- és Pénzügyőrség munkatársai ellenőrizték.
 
A poggyász átvizsgálása során kartonpapírba és műanyag fóliába csomagolva 1 darab antik jellegű festmény került elő. A képről a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal szakértője megállapította, hogy az több mint 50 éves, így annak az országból történő kivitele engedélyköteles.
 
Mivel az olasz állampolgár ilyen engedéllyel nem rendelkezett, így a vámhatóság a – több százezer forint eszmei értéket képviselő – műalkotást lefoglalta, és az olasz férfi ellen visszaélés kulturális javakkal bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indított.
 
A Vám- és Pénzügyőrség 2009 folyamán 7 esetben derített fel kulturális javak körébe tartozó árukra (festményekre, érmékre, hangszerekre és dísztárgyakra) elkövetett bűntetteket.
 
A felderítésről készített videofelvétel letölthető a Vám- és Pénzügyőrség médiaszerveréről! (http://media.vam.gov.hu/media)
 
2010.02.02 11:58:22   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet