Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Tagadja a befolyással való üzérkedést a Nemzetvédelmi Egyetem rektora

 

A Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem rektora tagadja a befolyással való üzérkedést - mondta Zamecsnik Péter ügyvéd az RTL Klub híradójának szerdán. Az RTL Klub úgy tudja, az őrizetbe vett rektor nem tett vallomást, valamint, hogy az ügyben a nemzetközi szállítmányozási cég egyik munkatársa is gyanúsított. Bocskai István, a honvédelmi tárca szóvivője szerdán a TV2 Mokka című műsorában megerősítette azokat a sajtóértesüléseket, amelyek szerint a rektor azzal kereste meg a céget, hogy a rendőrség kábítószerrel való visszaélés és fegyverkereskedelem miatt nyomoz ellenük, de ő képes az ügyet "pozitív irányba befolyásolni".
 
//
Cserébe azt kérte, hogy a céggel szerződésben álló biztonsági szolgálatot cseréljék le egy általa megnevezett cégre.
 
Zamecsnik Péter azt mondta: Szabó János "teljesen egyértelműen tagadja, hogy bármiféle feltételt szabott volna, vagy bármilyen ajánlattal kecsegtetett volna bárkit". Hozzátette: a rektor valóban felhívta a nemzetközi szállítmányozási cég egyik vezetőjének a figyelmét a "problémára".
 
A DHL nemzetközi szállítmányozási cég nyilatkozata szerint tavaly nyáron valóban megkeresték alkalmazottaikat "bizonyos szolgáltatásokért cserébe" a kedden nyilvánosságra került, befolyással való üzérkedés ügyben.
 
A nyomozók kedden tartottak házkutatást a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemen, majd kezdeményezték az intézmény rektora, illetve egy másik érintett előzetes letartóztatását.
 
A DHL szerda este az MTI kérdésére rövid közleményben azt írta: "a DHL Supply Chain megerősíti azt a tényt, hogy alkalmazottait érintő állításokkal keresték meg a céget bizonyos szolgáltatásokért cserébe 2009 augusztusában, és hogy egy a cégtől független külső személyt a rendőrség ezekkel az állításokkal összefüggésben őrizetbe vett".
 
(MTI)
2010.02.17 21:05:32   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet