Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

 Újabb segítő kezek az infokommunikációs programban

 

Több mint ezer közfoglalkoztatott számára tartanak a következő hónapokban áldozatvédelmi képzést a bűnmegelőzési területen tevékenykedő rendőrök. A Segítő Kezek Infokommunikációs Program kiterjesztését Jeneiné dr. Rubovszky Csilla, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium miniszteri biztosa és Németh Ágnes rendőr ezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának vezetője jelentette be 2017. május 24-én, Budapesten, a Rendőrségi Igazgatási Központban.

 

Magyarország idősbarát kormánya a Segítő Kezek program infokommunikációs továbbfejlesztésével is igyekszik javítani az idősek biztonság- és közérzetét. A program kiemelt célja az idősek életminőségének jobbítása, a gondozó családtagok terheinek mérséklése, munkavállalásának elősegítése, a szociális és egészségügyi ellátórendszerek tehermentesítése mellett az idősek ellen irányuló bűncselekmények számának jelentős csökkentése.

 

„Az áldozatvédelmi program már 2013-ban is bebizonyította, hogy még a tanyasi településeken is képes felkészíteni az időseket nemcsak a trükkös lopások, hanem akár még a rablási kísérletek kivédésére is. A modellprogramot tesztelték kifejezetten a számítógépes bűncselekmények megelőzése érdekében is”- mondta Jeneiné dr. Rubovszky Csilla miniszteri biztos.

 

A rendőrök 2017. május 15-étől 1050 közfoglalkoztatott oktatását kezdték meg annak érdekében, hogy az ország több mint 400 településén részt tudjanak venni az idős emberek magányosságát is oldó programban.

 

„Az Országos Rendőr-főkapitányság a megyei és fővárosi rendőr-főkapitányságok közreműködésével a személy- és vagyonbiztonság érdekében együttműködik a Segítő Kezek Infokommunikációs Modellprogramot működtető Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal. 2017 májusától a programban érintettek képzésével hiteles forrásból, szakértőktől származó információk közreadásával segíti a lakosságot a veszélyhelyzetek elkerülésében, a megfelelő vagyonvédelemhez szükséges döntések meghozatalában, ezzel növelve az állampolgárok önvédelmi képességét”- tette hozzá Németh Ágnes rendőr ezredes.

 

A program egy innovatív infokommunikációs fejlesztéscsomagra épül, amely egy internet-hozzáféréssel rendelkező számítógépből és egy állapotmérő, vészjelző karperecből áll. A karperec a hagyományos jelzőrendszerekhez képest már mozdulatlanság, az aktivitás tendenciózus romlása esetén is riaszt. E két eszköz elsősorban a két legfontosabb időskori kockázat, a stroke és a demencia hatásainak enyhítésében nyújt segítséget.

NFM

 

2017.05.24 11:49:46   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet