Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Mostantól hamarabb jár le a jogosítványod

Pintér Sándor írásbeli kérdésre válaszolva magyarázta el, hogy miért változtatták meg a jogosítványok meghosszabbításának időpontját.

A jogosítványok egy újonnan bevezetett szabálynak megfelelően nem az orvosi alkalmassági vizsgálattól számított 5 vagy 10 évig, hanem a jogosítvány tulajdonosának a vizsgálat előtti legutóbbi szülinapjától számított 5 vagy 10 évig lesz érvényes. Ez azt jelenti, hogy aki például pont az orvosi alkalmassági vizsgálat előtt pár nappal ünnepli a születésnapját, akkor a korábbihoz szabályhoz képest most majdnem egy évvel is rövidülhet a jogosítványának az érvényessége.

Pintér Sándor belügyminiszter írásbeli kérdésre válaszolva magyarázta el a változás szükségességét:

a 2017. január. 1-jén hatályba lépett jogszabályi rendelkezések egységesen a polgár születési idejének hónapjával és napjával megegyezően állapítják még a személyazonosító okmány és az úti okmány érvényességi idejét. Ezzel összhangban került sor a vezetői engedélyek érvényességi idejének - orvosi érvényességi időn belül - a jogosult születésnapjával megegyező megállapítására.


Ez azt jelenti, hogy mostantól az összes személyazonosságra alkalmas okmányunk a születésnapunkon jár le, így sokkal könnyebben fejben tudjuk tartani, hogy mikor kell meghosszabbítanunk az érvényességüket.

inforádió
 

2017.03.11 00:27:22   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet