Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Mobilos gyorsítás a logisztikai piac pénzügyeiben

Elektronikus fuvarozási okmánykezelő alkalmazást fejlesztett a WebEye

A logisztikai folyamatok egyik legnagyobb kihívása a fuvarozási okmányok lassú és problémás kezeléséből adódik. A többnyire csak papír alapon történő dokumentáció miatt, a vállalatok értékes időt vesztegetnek el, így jelentősen csökken a pénzügyi hatékonyságuk. A magyar tulajdonban lévő, a telematikai piacon a legnagyobb európai lefedettséggel rendelkező WebEye, új mobilfejlesztése a WebEye Scanner lehetőséget biztosít a fuvarlevelek és okmányok azonnali elektronikus továbbítására, amellyel így jelentősen felgyorsul a pénzügyi tranzakciók átfutási ideje.


A jövő logisztikai rendszereinek sikerét, a mobilfejlesztések határozzák meg.

A árufuvarozási szegmens képviselői számára a gyors és alapos dokumentumkezelés állandó kihívást jelent a hétköznapi munkafolyamatok során. Ennek egyik legfontosabb eleme az Európai Gazdasági Egyezményben elfogadott, CMR fuvarlevelek hatékony mozgatása, amely biztosítja a szerződésben rögzített problémamentes fuvarteljesítést és visszaigazolt példánya feljogosítja a szállítmányozó cégeket a pénzügyi tranzakciók elindítására.  A nemzetközi fuvarozásban a papír alapú dokumentációk visszaérkezésének és feldolgozásának ideje akár több napot, hetet is igénybe vehet, amelynek következtében komoly anyagi kintlévőségek jelentkezhetnek a logisztikai vállalatoknál.
 

 
 

A pénzügyi hatékonyságot és a pontos dokumentációs folyamatot segítve, a 14 európai országban működő WebEye, új mobilfejlesztésével bővítette telematikai megoldásainak palettáját. A  WebEye Scanner, egy Android operációs rendszerre fejlesztett applikáció, amivel a söfőrök az áruteljesítést követően, egy táblagép segítségével azonnal digitalizálhatják a CMR-t és egyéb fuvarokmányokat, illetve fotón rögzíthetik az esetleges árukárokat. Ezeket a program a hiteles dokumentálás érdekében, automatikusan ellátja a szükséges egyedi hely és időazonosítókkal, majd a WebEye rendszerébe továbbítja azt. A központban így a fuvarteljesítés után pár perccel megkezdődhet a fuvarlevelek feldolgozása valamint a hozzájuk kapcsolódó pénzügyi műveletek. Az elektronikus dokumentumok később egyszerűen és gyorsan visszakereshetőek, rendszerezhetőek. A megoldás további előnye, hogy a vállalatok egy rendszerben látják a WebEye által biztosított összes logisztikai megoldás adatait, így egy-egy fuvarról minden azonnal elérhető, legyen az útvonal- információ, érkezési időpont, fogyasztási adat vagy akár a fuvart kísérő dokumentáció.

„A WebEye fejlesztési központjában, mindig azokra a területekre fókuszálunk amikkel hatékonyabbá tehetjük partnereink működését. A WebEye Scanner programunk fejlesztése közben a CMR dokumentumok kezeléséből fakadó problémára szerettünk volna megoldást találni, amivel a logisztikai vállalatok nagyrésze találkozott már. Az alkalmazásnak  köszönhetően napokkal vagy akár hetekkel korábban juthatnak pénzükhöz a logisztikai vállalatok, amely jelentősen javítja a cégek pénzügyi stabilitását. Az elektronikus dokumentumok feldolgozása biztonságosabb, pontosabb, így hatékonyabb munkavégzést eredményez. ” – nyilatkozta Németh Pál, a WebEye International ügyvezetője.

 

 

 

2017.03.13 13:00:13   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet