Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

 Extrém körülményeknek is ellenálló, robusztus kamerák az Axistól

Az Axis Q35 sorozatába tartozó fix dómkamerák a vandálbiztos (IK10+) kialakítás mellett immár kiterjesztett hőmérsékleti tartományban (-50 Celsius-foktól +60 fokig) képesek kiemelkedő minőségű képeket rögzíteni. A kamerák funkcionalitása az elektronikus képstabilizációval is kiegészül, illetve a Q35 sorozat új, kivételes fényérzékenységű és nagy dinamika-tartományban működő modelljei rendkívül ellenálló, rozsdamentes acélborítással kerültek forgalomba.

A videómegfigyelési megoldások globális piacvezető vállalata olyan modellekkel bővítette és frissítette az Axis Q35 szériát, amelyek a legújabb képrögzítő szenzorokat és továbbfejlesztett képfeldolgozási megoldásokat tartalmazzák, beleértve a kivételes fényérzékenységet biztosító Lightfinder technológiát, valamint a nagy dinamika-tartományban történő képrögzítést (Wide Dynamic Range – Forensic Capture, WDR). A Q35 sorozatba tartozó kamerák mindegyike rendelkezik az Axis Zipstream technológiájával, amely átlagosan mintegy ötven százalékkal, de egyes esetekben akár még ennél is nagyobb mértékben csökkenti a hálózati kamerák sávszélesség-, illetve tárhelyigényét. A Q35-széria két modellje elektrolitikusan polírozott rozsdamentes acélborítást kapott a speciális nejlonból készült, átlátszó kameragömbhöz. Ezeknek az új tulajdonságoknak köszönhetően a kamerák extrém körülményeknek is ellenállnak, olyan környezetben, ahol például folyamatosan különböző vegyi anyagok hatásainak vannak kitéve.
Fredrik Nilsson, az Axis amerikai régióért felelős alelnöke rámutatott: az új fejlesztések, valamint az Axis Q35-sorozat kibővítése is jól érzékelteti a cég elkötelezettségét a magas színvonalú megoldások, a gazdag funkcionalitás és a költséghatékonyság iránt. A széria új modelljei számos, a videómegfigyeléssel kapcsolatos kihívásra választ adnak az egészségügyi felhasználástól az ipari területeken való alkalmazásig.
Az Axis Q3505 modellek 30 fps-sel rögzítenek 1080p HDTV felbontásban WDR dinamikával, míg ez utóbbi kikapcsolásával akár 60 fps-sel is lehetséges az 1080p, illetve 120 fps-sel a 720p felbontású rögzítés. A kamerák emellett nagy látószögű, illetve telefotó (zoom) optikával is elérhetők. Az Axis Q3504 kamerák a WDR funkció bekapcsolása mellett 30 fps-sel 720p felbontásban rögzítenek, míg a WDR kikapcsolásával akár 120 fps képsűrűségű rögzítés lehetséges. Az új Axis Q35 modellek mindegyike tartalmazza a távolról történő zoomolás és fókuszálás képességét, akárcsak a képminőséget javító P-Iris kezelést, az optimális mélységélességet, felbontást, kontrasztarányt, valamint képtisztaságot.
Mindezeken felül, az Axis alkalmazás-fejlesztési partnerprogramja (ADP) és az Axis Camera Station (ACS) platform révén a Q35 sorozatba tartozó kamerák az ágazat legnagyobb VMS (video management software) bázisának támogatását élvezik. Az Axis kamera-alkalmazási platformja segítségével harmadik fél által fejlesztett videóanalitikai megoldások is telepíthetők a kamerákra. Az ONVIF-támogatás könnyű integrációt tesz lehetővé a meglévő videómegfigyelési rendszerekkel.
Az új Axis Q3504-V és Q3504-VE kamerák, a frissített Q3505-V Mk II és Q3505-VE Mk II, valamint az új rozsdamentes acélborítású Axis Q3505-SVE Mk II modellek az Axis partnereinél és disztribútorainál érhetők el Magyarországon.

 

2017.01.08 18:02:26   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet