Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Kamerával kukkol a munkáltató: hol, mikor, kit ellenőrizhet?

Milyen céllal használhat kamerarendszereket a munkáltató, hogyan kell ebbe beavatnia a munkavállalókat, meddig tárolhatók a felvételek, milyen szabályok vonatkoznak a vagyonőrökre?

Egyre elterjedtebb a kamerarendszerek kiépítése a munkáltató vagyona, illetve az élet-testi épség megóvása érdekében. Ennek során a munkáltatónak adatkezelési tájékoztatót kell készítenie, mely ki kell állja többek között a célhoz kötöttség és az érdekmérlegelés tesztjének próbáját. A hatályos magyar szabályozásban nem találunk részletszabályokat a munkahelyi megfigyelésre, így a keretet meghatározó jogszabályok mellett a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (hatóság) e körben született ajánlásai nyújtanak segítséget („a munkahelyen alkalmazott elektronikus megfigyelőrendszer alapvető követelményeiről, valamint „az előzetes tájékoztatás adatvédelmi követelményeiről”).

A munka törvénykönyve (Mt.) lehetőséget teremt a munkáltató számára, hogy ellenőrizze a munkavállalót azzal a korlátozással, hogy ezt kizárólag a dolgozó munkaviszonnyal összefüggő magatartása körében teheti meg. Garanciális szabály, hogy a munkáltató ellenőrzése és az annak során alkalmazott eszközök, módszerek nem járhatnak az emberi méltóság megsértésével, továbbá a munkavállaló magánélete tabut képez, az nem ellenőrizhető. A törvény azt is kötelezettségként írja elő a munkáltató részére, hogy előzetesen tájékoztassa a munkavállalót azoknak a technikai eszközöknek az alkalmazásáról, amelyek az ellenőrzésére szolgálnak.

Ezek a rendelkezések azonban önmagukban adnak teljes körű felhatalmazást az elektronikus megfigyelőrendszer alkalmazására a munkáltató számára. Az Mt. keretszabályait ugyanis más jogszabályi rendelkezések és a munkáltató által alkotott, a tartalmi garanciákat rögzítő szabályzatok töltik meg a mindennapi gyakorlatban is érvényesülő tartalommal. A hatóság ajánlása szerint a munkáltatónak olyan előzetes tájékoztatást kell biztosítania, amelyen keresztül a munkavállalók felismerhetik azt, hogy az adatkezelés milyen hatással járhat a magánszférájukra.

adozona
 

2016.11.15 07:39:24   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet