Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Intelligens hálózatba kapcsolt megoldásokat mutat be a Bosch a városok kényelmének, biztonságának és energiahatékonyságának fokozására

San Francisco: okos technológia új városrészek számára
Stuttgart: okostelefon-alkalmazás irányít szabad parkolóhelyhez
Okosváros-megoldások a mobilitás, az energia, az épülettechnika, a biztonság és az e-közigazgatás területén

Stuttgart – Több mint hatmilliárd ember él majd városokban 2050-re, ráadásul igényeik egyre nőnek majd a kényelem, az energiahatékonyság és a biztonság terén. Emiatt teljesen új koncepciók szükségesek a belvárosi mobilitás és a források fenntartható felhasználása kapcsán. Segíthet ezeknek az igényeknek megfelelni, ha a város okosvárossá fejlődik. A Barcelonában november 15–17. között megrendezett Smart City Expo World Congress 2016 (Okosváros Világkiállítás és -kongresszus) szakvásáron a Bosch az intelligens hálózatokba kapcsolt városok megoldásait és projektjeit mutatta be, amely a lakosok számára jobb életminőséget nyújt, ráadásul egyúttal energia-megtakarítást biztosít és csökkenti az üzemeltetési költségeket. A városok energia-hatékonyságának növelésében rejlő lehetőségek nagyok: a városok használják fel a világon megtermelt energia 75 százalékát, csupán az épületek 40 százalékot fogyasztanak. Piaci szakértők becslése szerint a városok a hálózatba kapcsolással 2019-ig körülbelül 11 milliárd amerikai dollárnyi energiaköltséget takaríthatnak meg.


San Francisco: okos technológia új városrészek számára
Barnamezős területen, az Amerikai Egyesült Államok Haditengerészetének egykori hajógyárából, illetve egy kiszolgált amerikaifutball-stadionból nőnek ki a The San Francisco Shipyard és a Candlestick Point új, vonzó városrészek San Francisco városában. A tervekben szereplő 12 100 házzal, egy nagy bevásárlóközponttal, számos irodaépülettel, valamint 300 műteremmel az 1906-os földrengés óta ez San Francisco történelmének legnagyobb városfejlesztési projektje. A FivePoint projektfejlesztő technológiai partnereként a Bosch okos megoldásokon dolgozik a modern városrészek számára: többek között például egy okos lakóközösségi alkalmazáson, amellyel a lakosok valós időben kaphatnak lokális információkat a közösségi közlekedési eszközökről, valamint intelligens biztonsági megoldásokhoz férhetnek hozzá. A tervekben szerepelnek további jövőbemutató megoldások is, amelyek hatékonyabb közlekedésirányítást, takarékosabb energiaellátást és magas életszínvonalat nyújtó okosépületeket biztosítanak.


Stuttgart: okostelefon-alkalmazás irányít szabad parkolóhelyhez
A mobilitás a városok pulzusa, lüktetése. Mégis egyre több agglomerációt fenyeget a közlekedés összeomlása, az állandósult torlódások. A belvárosi autóforgalom 30 százalékát teszi ki, hogy a járművezetők szabad parkolóhely után kutatnak. Ezért a Bosch és a Verband Region Stuttgart (Stuttgarti Régió Szövetség) éppen a parkolóhelyek okos kezelésének kísérleti projektjét teszteli. A Bosch körülbelül 2500 érzékelőt telepített 15 „Parkolj és utazz” parkolóba két stuttgarti helyiérdekű vasút vonala mentén. A tesztprojekt működési elve: e szenzorok alapján a parkolók kihasználtságát valós időben megjeleníti a rendszer. Az elképzelés a valóságban is jól működik, amint azt október közepén az egyik P+R parkolóházban be is mutatták a Bosch szakértői az érintett közösségek, valamint a Verband Region Stuttgart képviselőinek. A beparkolás után másodpercekkel máris vörösre vált az internetes visszajelzés – a hely foglalt. Kiállás, és másodpercekkel később ismét zöldet mutat – a hely szabad. Az éles üzemelés kezdetét 2017 elejére tervezik.
A Bosch okosváros-megoldásai a mobilitás, az energia, az épülettechnika, a biztonság és az e-közigazgatás területén
A Bosch a mobilitás, az energia, az épülettechnika, a biztonság és az e-közigazgatás, azaz a digitális városi önkormányzatok területén kínál megoldásokat az okosvárosok számára. A mobilitás terén ezek a folyamatos környezetvédelmi felügyelet, a hálózatba kapcsolt parkolás, a flottamenedzsment, az e-mobilitás és az intermodális közlekedés, vagyis a különböző közlekedési módokat kombináló mobilitás. Az energia témájában ezek a virtuális erőművek, az energiatakarékos fűtőberendezések, a vízmelegítők és a hűtőrendszerek, valamint az energiatárolók. Biztonsági megoldásként a vállalat átfogó tűzvédelmi, beléptető és videomegfigyelő rendszereket kínál. A lakóépületekhez a Bosch okosotthon-technológiát és hálózatba kapcsolt háztartási berendezéseket nyújt. Az e-közigazgatás témakörének ajánlatai közé tartozik a lakóközösségi alkalmazás és a városi adatplatform.

2016.11.24 10:25:56   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet