Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

100 milliárd kapcsolatot kell védenünk a hackerektől

A Huawei szerint 2025-re további 4 milliárd új internetfelhasználó lesz. Ebből 8 milliárd okostelefon és legalább 100 milliárd, eszközök közötti digitális kapcsolat adja majd az úgynevezett ''Dolgok Internetét'' (Internet of Things, IoT), amely hatalmas kiberbiztonsági készültséget is igényel.

Ulf Feger, a vállalat régiós kiberbiztonsági vezetője szerint a jövőben az eddig figyelmen kívül hagyott Internet of Things (IoT, vagyis a „Dolgok Internete") védelme lesz a legfontosabb. Az IoT piac jelenleg még nem mondható nagynak, de a vállalatok és a végfelhasználók által használt okos- és hálózatra kapcsolt eszközök megsokszorozódása miatt hamarosan gyors növekedést mutat majd.
A Gartner szerint 2015-ben az IoT védelmére mindössze kicsivel több mint 281 millió amerikai dollár befektetést szántak a cégek. Ez az összeg idén várhatóan 348 millió dollár lesz, ami 23 százalékos növekedést jelent.

A Huawei szakértője szerint azonban a Gartner által jövendölt összeg, mely szerint 2018-ra az IoT befektetések elérik majd az 547 dollárt, még kicsi is. Szerinte ekkor már összesen 11,4 milliárd digitálisan összekapcsolt eszköz működik majd világszerte, míg 2025-re 100 milliárdnál is több, és addigra a Huawei becslése szerint egy átlagos felhasználó napi adatforgalma elérheti az 1,7 gigabyte-ot.

Mindez a kormányok, a vállalatok és a végfelhasználók közötti összefogást igényel, annak érdekében, hogy megfelelő kibervédelem álljon rendelkezésre. Magyarország is a világ 63 azon országa között van, amelyek már rendelkeznek kibervédelmi stratégiával és elkezdték a kibervédelmi törvények és szabályozások bevezetését.

Azonban még nagyon sok „fehér folt" van a világtérképen – főként Ázsiában, Afrikában és Dél-Amerikában –, ahol nincsen átfogó nemzeti stratégia a kibervédelemre, ez pedig lehetőséget ad az esetleges támadásokra.
Elmondta, hogy a Huawei a világon az első olyan vállalat volt, amely teljes körűen beépítette tevékenységébe a kibervédelmet, amely kiterjed a kutatás-fejlesztéstől kezdve a beszállítók átvilágításán keresztül a gyártásig, a logisztikáig, a saját és harmadik fél által végzett biztonsági tesztekig és a munkaerő képzésig (end-to-end approach)

origo

2016.11.25 14:14:27   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet