Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Drónos házhoz szállítással kísérleteznek nálunk is

A Foodpanda szingapúri kísérleteihez hasonlóan a cég hazai leányvállalata bejelentette, hogy keresi a drónos házhoz szállítás lehetőségeit. 100-150 méter magasan repülő drónokkal nagyjából a felére csökkenhetne az 50 perc körül házhozszállítási idő. Persze ebbe nem számít bele az étel negyedóra körüli átlagos elkészítési ideje, amit nem befolyásol az ilyesmi.

A bevont győri drónos cég szerint a polgári használatban gyakoribb drónok alkalmatlanok ételszállításra, mert jellemzően 0,2 kilogrammot bírnak el, és a nagyobb teherbírás érdekében végzett módosítások már a biztonság rovására mehetnek. A profibb drónok viszont 5-6 kilót is el tudnak reptetni, ami már elég az ételkiszállításhoz, és már most is elirányíthatók 2-3 kilométerről.


Szerintük az igazi kihívást már most sem a technikai feltételek jelentik, hanem a lassú szabályozás, mivel jelenleg kizárólag elkülönített légtérben lehet pilóta nélküli járművel repülni. És minden egyes drónhoz külön engedélyt kell beszerezni. A híreik szerint a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban már dolgoznak az életszerűbb szabályozáson.

2016.07.13 13:15:06   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet