Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

20 dollárért ki lehetett kerülni a biztonsági ellenőrzést a sarm es-sejki repülőtéren

Erről brit turisták számoltak be, akik elmondták, hogy a biztonsági szolgálat emberei gyakorlatilag mindenki számára felajánlották a gyorsított biztonsági eljárást, ha fizettek érte 20 dollárt.

A gyorsított eljárás gyakorlatilag azt jelentette, hogy az utasoknak nem kellett végigállniuk a hosszú sorokat és végigszenvedniük az egyébként kötelező biztonsági intézkedéseket. Poggyászaikat pedig ellenőrzés nélkül vihették fel a repülőgépre.

Egy brit turista, Dale Parkyn a Skys Newsnak elmondta, hogy feleségével még az év elején töltöttek el egy hetet a népszerű vörös-tengeri üdülőparadicsomban. Hazafelé, a repülőtéren a biztonságiak megkörnyékezték őket, majd felajánlottak nekik, hogy 20 dollárért azonnal felszállhatnak a repülőgépre. Ez azért volt jó üzlet, mert a fapados légitársaságoknál nincsen helyfoglalás, szóval, aki előbb ér fel a gépre, az kaparinthatja meg a legjobb és legkényelmesebb helyeket.

„Csak simán átsétáltunk a biztonsági kapukon, anélkül, hogy átvizsgáltak volna minket és a poggyászainkat” – mondta Parkyn, aki azt is elárulta, hogy a táskáikat is átvilágítás nélkül vihették fel a repülőgépre.

Az egyiptomi hatóságok hanyagsága azért kapott most ekkor visszhangot, mert brit szakértők úgy vélik, hogy az orosz Metrojet légitársaság múlt szombaton lezuhant  A321-es típusú utasszállító gépén bomba robbant, és ezért halt meg 224 ember a fedélzeten.

Egy másik brit turista, aki nemrég tért vissza Egyiptomból, a Sun napilapnak számolt be hasonló szabálytalanságokról. Szerinte a sarm es-sejki reptéren szinte minden nemzetközi szabályt megsértenek, ő ezért jónak tartja David Cameron brit miniszterelnök döntését, aki leállította az összes brit járatott a vörös-tengeri városba.

Az egyiptomi kormány azóta fokozott biztonsági intézkedéseket vezetett be a repülőtéren, és megtiltotta, hogy az utasok a gép fedélzetére kézipoggyászt vigyenek fel.

 

forrás: globoport.hu

 

 

2015.11.09 11:59:34   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet