Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Egyszerűsített, online adóbevallási rendszert indít az észt adóhivatal az Uber közreműködésével

 

Precedens értékű megállapodás született az Észt Adó- és Vámhivatal, illetve az Uber között. A megállapodás értelmében az Uber részt vesz egy egyszerűsített, digitális adóbevallási rendszer kifejlesztésében, melyet az észt egyéni vállalkozók használhatnak majd. A rendszer próbaüzeme 2016-ban indul. Ez a megállapodás jó példa lehet Európa többi országa számára is.

 

Az innovatív, előremutató megoldások iránti nyitottságáról híres észt adóhivatal bejelentette, hogy az Uberrel közösen új adóbevallási platformot fejleszt. A cél egy olyan modern, online felület kialakítása, amely az észt egyéni vállalkozók egyszerűsített adóbevallását támogatja.

 

Az Uber és az észt adóhivatal közös munkacsoportja elsőként az Uber autós partnerein teszteli majd az új adóbevallási platformot, amely a tervek szerint 2016-ban indul. Az észtek azért választották az Ubert partnernek, mert a technológiai vállalatnak komoly tapasztalatai vannak a készpénzmentes digitális szolgáltatások terén szerte a világban.

 

“Észtország eddig is élen járt a digitális technológiák alkalmazásában, és az internetes szolgáltatások fejlesztésében. Ezért válhatott Észtország európai szinten is komoly innovációs központtá. Az elektronikus pénzügyi tranzakciók - amilyeneket az olyan digitális vállalatok alkalmaznak, mint például az Uber - átláthatóvá és követhetővé teszik az eddigi, készpénzen alapuló pénzforgalmat mind a hatóságok, mind pedig az egyének számára. Örömmel teszünk eleget az észt adóhivatal kérésének, hogy részt vegyünk ebben a közös projektben, amelynek révén az Uber autós partnerei és a többi egyéni vállalkozó egyszerűen és könnyen tehetik meg adóbevallásukat” - nyilatkozta Mark MacGann, az Uber regionális közpolitikai vezetője.

 

Mark MacGann hozzátette: “Szeretnénk együttműködni más nemzeti hatóságokkal, hogy modern és hatékony megoldásokat találjunk közösen. Olyan megoldásokat, amelyekkel a fogyasztók és az állam egyaránt jól járnak, miközben a digitális gazdaság egyre növekszik. Az Uber ma kötött először partnerséget európai adóhatósággal. Támogatjuk olyan új szabályozások megalkotását, amelyek az államkasszák és a sharing economy szereplőinek érdekeit egyaránt szolgálják, és szeretnénk, ha más országokban is lehetőségünk lenne hasonló együttműködésekre.”

 

 

2015.10.08 13:41:24   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet