Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Tényleg elfelejtheti a jelszavait, ha ezt a kütyüt használja

A felhasználók többsége nem szeret a belépési adatokkal bíbelődni, ám még egy mesterjelszó alkalmazása sem feltétlenül nyújt biztonságot a hackerek ellen. Egy amerikai cég most nem alkalmazással, hanem egy különálló kütyüvel tenné még védettebbé a felhasználóneveket és a jelszavakat.


A Passfort nevű eszközt a New York-i Xolutronic fejlesztette ki. Lényege, hogy nem a számítógépen, okostelefonon vagy táblagépen, hanem egy zsebben hordható kütyün tároljuk az alkalmazásokhoz, szolgáltatásokhoz tartozó belépési adatokat, így ha fel is törnék az eszközünket, akkor sem tudnák ellopni az azon (nem) lévő jelszavakat.


A kulcstartó méretű kütyü egyik oldala egy érintőképernyős kijelző, melyen első használatkor be kell állítanunk a mesterjelszavunkat. Ez azonban nem karakterekből, hanem szimbólumokból fog állni, amit a fejlesztők szerint jóval könnyebb megjegyezni, mint egy számokból és betűkből álló kombinációt. Ezután a Passforttal adatkábelen, vagy Bluetooth-on keresztül kapcsolódhatunk az eszközünkhöz, majd a szinkronizálás segítségével akár 128 különböző alkalmazás bejelentkezési adatait tárolhatjuk el rajta. A rendszer valahogy így működik.


A fejlesztők szerint a jelszóőr kütyü használata meglehetősen biztonságos, az eszköz ugyanis ugyanazt a titkosítási módszert (AES-256) használja az adatok továbbítására, amivel az amerikai hadsereg is védi az érzékeny információit.

A Passfortot 49 dollárért (kb. 14 ezer forint) lehet előrendelni, a készítők 2016 márciusában postázzák az elkészült darabokat.

hvg

2015.10.21 14:22:47   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet